Thursday, June 30, 2011

fitball

salam geng..

bukan aku nak promote adidas tapi... aku cuma nak bgtau aku baru pam fitball adidas yang aku beli bulan Mei yang lepas... cantik... 


lepas ni mungkin dumbell, skipping dan segala equipment jenama adidas... heheheh... 
beli skit2 sebab.. budget kena amik kira... huhu.. lagi pulak aku jenis tak tahan 'godaan' dengan adidas ni...

pewai tul lah...

Sunday, June 26, 2011

dah..

yeay...dah jumpa...
rupa-rupanya tersorok bawah meja ku...
sapalah yang gedik letak kat sini...

hurm...
sorry yer isra, nafiz, sabhas dan Boss..
walaupun bukan aku yang letak disitu...
aku tetap mintak maaf kat korang...
korang terasa sebab..
pagi tadi mood aku bertukar ALIEN kan..

hehehehe...
sorry....

frustrated

kecewa aku...
sedih aku...
mood nak keje pun bertukar ALIEN...

apa taknya..

raket tennis WILSON aku HILANG....
dah 4 tahun ngan aku...
dah la aku ada satu tu jer...

selama ni tak pernah hilang...
kenapa aku takde 2 minggu hilang pulak...

malas nak tuduh2...
nak pinjam ker... nak amik guna ker...
bagitau la...
samaada selepas guna ke atau sebelum ker...
lepas guna bagi la balik kat aku..

i luv my things...
of course i do...
bukan sebab mahal atau tidak...
but... itu barang aku...

sapa yang ter'AMBIL' atau
terberi pinjam kepada sesiapa...
BETTER bagitau awal2...
supaya aku tidak salah anggap..

jgn rosakkan mental aku ni, wei...

Saturday, June 25, 2011

layan durian di Gunung Bunga Buah

salam geng....

lama rasanya aku tidak menulis apa-apa di ruang ini... heheheheh.... bukannya melupakan tetapi masa tidak begitu mengizinkan dan ke'busy'an yang sampai tahap GABAN... heheheeheh... so dalam entry bulan Jun ni aku nk kongsi ngan korang tentang entry kat atas ini... heeheheh... ayat tak boleh blah btul... 

so hujung bulan mei lepas sblm aku g ke Pahang... zety, aku dan isz layan si Yen dan geng2 OHM yang lain (aku xkenal diaorg pun..) ke Gunung Bunga Buah seperti yang di war-war kan... aku dtg awal iaitu hari khamis so leh lepak2 ngan aseng, kawan baik aku.. heheheeh... mulalah kami dua orang buat perangai macam2... ntah apa2.. jumaat malam aku dan isz bersms bincang nak bawak apa dan isz dan zt akan bersamaku hari sabtu ke RnR Genting Sempah... hehehehe... isz bagitahu aku dia nak bawak buah durian naik gunung... adehhh... layan durian di Gunung Bunga Buah..? OMG.. so selambe jer aku cakap sukahati.... hahahaha.. 

28  Mei 2011 - Sabtu

arahan dr guide Yen 6.00 pagi di RnR Genting Sempah.. aku dan isz selamba jer ckp okey... dalam fikiran aku 'bior betul..' aku tanya dan comfirm balik ngan zety... pun jawapan yang sama... so zety dan isz naik ngan aku di Petronas Gombak... dalam 6 pagi mcm tu.. so kami ingatkan kami yang lambat.. so laju gak bawak keta.. huhuh...

6.20 am – sampai RnR Genting Sempah.. order minum dan uncle ngan Abg Yus tegur Zt.. so dr situ aku kenallah uncle dan abg yus yg merupakan orang kuat OHM.. hehehe...


6.45 am - orang makin ramai dan aku ada gak usha-usha bebudak yang akan follow.. sambil itu masih menunggu guide yang janji kul 6 pagi... ahaks... so aku mesej 'mana ni... labah-labah dah buat sarang...' hahahahah... padan muka... jawapan sama dah nak dekat dah... akhirnya sampai gak semua dan aku hanya kenal muka jer... nama tidaklah aku kenal... so wat 'derk' jer lah.. cuma isz rajin beramah mesra.. bagus adik aku itewwww...! sarapan dan proses muhasahabh diri... hehehe...




7.30 am – kami pakat2 gerak ke belakang Hotel Sri Malaysia.. aku mengekori keta uncle dan kami tersilap so patah balik menuju ke area rumah kedai dan ianya di sebelah kolej.. aku lupa ingat nama kolej tu.. hehehhe..


taklimat oleh guide a.k.a Yen...

zety

8.00 am – so samp, siap2 tukar pakaian.. mula warm up, doa... taklimat dari guide Yen serba sikit... xder nyer borang2 declarasi pape.. hahahahah....

aku dan isz layan trek ngan bersandle... hehheheeh...

isz dan zety...


8. 30 am – mula gerak.. aku, zety dan isz follow belakang Guide Yen.. biasa lah.. kami ni tak fit pun dan akan perlahan... huhu... trek mencanak setelah mengharungi kebun sayur dengan haruman yang kureng menyenangkan.... huhuhuhu..
8.50 am – lepas trek mencanak yang tak hingat tu.. jumpa plak jalan  tar atau trek balak... masing-masing pelik... apalagi tanya Yen trek tar menuju kebawah ni ke mana...? Yen geleng2 dan tak tahu... ceh.. memasing mengeluh nak parking keta kat sini jer lain kali.. hahahaah... then rehat jap sambil tunggu sweeper sampai...
2 persimpangan.... amik kiri yer...

penanda a.k.a direction..

view bukit yang cantik..


9.00 am – menyusuri jalan tar sehingga bertemu simpang masuk ke hutan... ikut laluan batu2 kecil di sebelah kiri.... ada batu yg telah disusun sebagai petunjuk....

zety dan aku... naper aku nampak GUMUK...?


seketika dalam perjalanan uncle menegur isz dan aku serta zty jika kami makan durian... hahahaha.. rupa-rupanya uncle dah ter'bau' durian.. yang abg yus pulak dok mencari pokok-pokok durian sepanjang perjalanan tadi.. ahaaksss.. memasing pandang aku, zty dan isz dengan tanda tanya... so kami jawab 'tekalah..' sambil menayang sengih kami.. hahahaha... ada yg teka kami mmg bawak durian.. tapi buah jer bukan sekali ngan kulitnya.. ada gak teka kami kentut bau durian... dan ada gak yang tidak percaya.. ahaaks.. apapun di puncak nanti ada jawapannya.. hahaah..
isz yang senyum paksa..


10.15 am -  sampai di kaki gng... huhuhuhu.. trek mencanak tak ingat... tapi pendek.... tunggu seketika kerana 2 orang yang lewat... 


trek yang mencanak... baper banyak 'V' pun aku xtahuuu....



11.45 am – mula mencanak... best2... but trek menurun yang panjang.... adehhhhhh... aku mula perlahan.... aku, zety dan isz jalan sekali...

waterpoint..

back up isz yang ntah apa2 perlahannya...!

akhirnya kami berhenti di Water Point... wahhh... begitu jauh perjalanan barulah jumpa waterpoint... tu pun kena turun 50 meter... ehh.. betulkah 50 meter.. ntah..? yen jawab ntah dan dia pun tak pernah turun... OMG...! karang ada yang sanggup naik semata-mata untuk buat campsite.. hahahaahahah....

wahhh2...

frog a.k.a kodok yang tidak akan ditinggalkan...

aksi gedik... hahaha..

12.24 pm – sampai di rock garden.. wah.. layan view cantik sambil itu si yen dah bukak bekal yang di bawanya... nasi goreng.. huhuhu... sedap tapi aku mcm malas... hehehehehehe... kat sini bleh nampak small town of Genting Highlands yang megah itu... hurm... aku ada kenangan manis bila nampak AWANA...


baru 2 kali jumpa...


lepak jap... sambil tunggu yang lain-lain sampai dan lepaskan penat.. aku biasalah bergambar ria ngan zety... ahaaaaks...

terbongkok2 isz... hahaha..

aku pun...

zety yg layan trek....


so setengah jam kemudian kami gerak ke Puncak.. isz yang sememang slow bila mendaki ni.. so aku dan zety just back up belakang... heheheh.. 

sudah sampai... heheh...

durian..

buah-buahan...


akhirnya kami sampai puncak jam 2 petang.. tgk uncle dah masak maggie.. wahh.. best sudahh... so isz kuarkan durian dri dalam beg.. hahaha... memasing terkejut.. rupa-rupanya mmg betul isz pikul durian naik puncak... hahaha... so bergambar lah seketika... 



aku nak buka dengan rasminya... hehehe..
meh berpicture... hehe
gunung bunga buah..? bunga buah durian..

kodok n froggy verses KARRIMOR

kasut adidas bawak... tapi tak pakai... adoi.. buat berat beg!

kodok aku yang comel...

submit Gunung Bunga Buah, Genting Highlands...

kodok @ crocs..

sambil bergambar ngan durian dan makan2 dan lepak.. cuaca panas gak lah... so lepak sambil makan durian, kedondong, oren dan epal.. hehehe.. nama pun gunung bunga buah.. so makan buah lah.. heheheh..



2.30pm - kami gerak turun... aku dan zety slow2 jer turun.. giliran isz lah plak back up aku dan zety.. ahaksss... hehehe... walaupun aku pakai guide, tapi aku tetap berhati-hati nak turun.. nak mendaki takder masalah.. nak turun jer akan meMENTALkan aku... huhhu... masing-masing laju tak hingat bila turun... termasuk kengkawan2 yang slow masa mendaki.. aku, zety dan isz agak kebelakang.. but its ok sebab yen back dibelakang.. 


amik sekali lagi.. hehehe..

akhirnya kami sampai di rock garden... lepak jap tunggu yang lain dan guide yen sampai.. 15 minit kemudian yen sampai dengan 2 beg.. so fahamlah aku.. rupa-rupanya ada 2 org girls yang injured.. so buat lah rawatan kejap.. pastu jalan balik... agak jauh ketinggalan kami berhenti..

zety yang nak melompat sambil berbentuk 'V' tapi... tak jadik...

tiba-tiba cuaca makin gelap walaupun ketika itu jam baru kol 4.00 petang... so kami amik keputusan yang injured dan slow tak hingat dok belakang... jgn potong... uncle plak jd guide kat depan... isz tlg back up aku dan zty... hehehehe..


dalam perjalanan kami terserempak ngan pendaki-pendaki yang akan bermalam di puncak Gunung Bunga Buah.. wahhh... budak2 kecik pun ada.. goodlah.. hujan turun renyai2... so kami layan lah.. memasing malas nk bukak baju hujan... lagipun dah nak sampai ke kaki gunung... heheh..


akhirnya jam 4.30 ptg kami dah sampai ke kaki gunung.. so jalan sambil beberapa orang tertinggal di belakang dan yang di depan agak laju sampai tak hingat orang belakang... deyyy... sampai di persimpangan jalan bertar kami tunggu orang belakang sampai dan gerak sekali... memasing fikir nak balik.. ada yang berlari dan ada gak berjalan sambil sembang2... 


sampai di lorong turun ke kebun sayur, masing2 tak nak melalui jalan tu... sebab bau yang kurang menyenang kan.. so ikut kata ramai... layan trek tar akhirnya dimana... belok dan belok masih tiada penghujung.. masing2 mengeluh... aku masih tersenyum dan pura2 salahkan yen.. begitu jugak jai, din dan bebudak GPMS UiTM dan lain-lain... hehehee...

aku, din, yen dan sorang ni aku lupa... yang kat depan Yen..

tak sporting langsung... malas aku nk amik picture korang!


akhirnya trek tar itu akhir di gate TUDM dan betul2 belakang Hotel Sri Malaysia.. so masing2 menyalahkan Yen sbb xmo parking keta kat sini... kesian yen.. ahaks... sorry yen... gurau2 jer... 


so lepas tunggu semua sampai, kami pakat lalu belakang hotel dan deetan kedai-kedai... aku agak cuak sebab ada ANJING.. huhuhu.. rupa-rupanya bukan aku sorang tapi... yen, din dan ramai lg... ahaks.. 


sesi fotografi with Jai encem... hehe..


sampai jer.. cuci sandle yang berlumpur itu... hehehe... aku dan isz malas tukar baju.. begitu jugak zety.. so lepas sesi photograf bersama JAI kami beransur dulu.. sebab aku akan ke Melaka dengan aseng malam tu gak... perut aku lapo tapi tekak menahan... hurm...


lepas hantar isz dan zety kat McD Petronas, aku terus balik umah aseng.. hurm... yup.. inilah kali pertama aku join aktiviti OHM tanpa garfu dan syed.. selama ini aku hanya kenal Yen dalam facebook jer.. kali ini ramai gak aku kenal kengkawan OHM yang rata-ratanya student UiTM.. ahaaks.. 


so what a next trip..? 


mental koyak..