Friday, December 25, 2009

FESKOM 2009

salam adidas...

hmm... lama gak aku tak hupdate blog adidas aku ni... bukan apa... jadual yang padat walaupun aku dah cuba atur ngan teliti namun kursus dan bengkel datang dalam jadual yang aku dah kosongkan untuk buat kerja ofis... hari minggu aku still bekerja nop.. i meant outstation... huhuh.. but its my actually, my happiness and i accept this work.. actually no preasure at all in this feild when i take it, thinking positive and happy in my job... :)
so after back from Pulau Langkawi, attended my course Staf Sukan 12 until 17th December, i brought my athlete Silat and Taekwondo to attend FESKOM 2009  from 17th untuil 21st December 2009 at Batu Uban and Tapak Pesta, Penang... hmm.. tapi aku banyak tumpukan dekat silat kerana banyak penyertaan dari setiap MSN negeri seluruh MAlaysia dan penyertaan dari luar negara iaitu Indonesia dan Singapore... sukan taekwondo tidak banyak penyertaan hanya ada 7 pasukan sahaja yang bertanding... itu pun ianya terus masuk final, dan separuh akhir.... whatever... perlu kesungguhan untuk mendapatkan pingat.... so berbekalkan pengalaman dan tunjuk ajar atlit aku diperingkat tinggi, mereka layak ke pusingan ke-2 dan hingga ke final. 


aku ngan pesilat wanita




pesilat UiTM Kedah... hmm.. tengoklah... lawa tak sweater AdiDas merah tu... heheheheh... adiDas...!




Ismiliana, pesilat yang mewakili UiTM Kedah yang berjaya masuk ke final... gambar kat atas ni masa dia lawan ngan pesilat dari Indonesia di Separuh Akhir...




pasukan Singapore yang turut mengambil bahagian..



aku dan adik aku, shaharizan.... ehh.. nampak tak seluar silat yg aku pakai tu... AdiDas, beb... hehehehe...



aku ngan pesilat serta jurulatih....

keputusan pertandingan taekwondo 1 perak dan 3 gangsa dan silat 1 perak sahaja.... walaupun kalah, pesilat-pesilat UiTM Kedah mampu bersaing di peringkat lebih tinggi... alhamdulilah... ianya bolehla dianggap sebagai persiapan ke Sukan KARiSMA 2010 dan manalah tahu kekalau MSN Negeri Kedah berminat untuk mengambil pesilat UiTM Kedah untuk diserapkan ke SUKMA yang akan diadakan pada Jun 2010..


--------- IMPOSSIBLE IS NOTHING -------------



Monday, November 30, 2009

HandBag

salam semua....

don't ask... heheheheh... guest what...aku beli beg baruu...! YEAAAAAAAA... suke... suke.... hish..ish... melompat sakan aku erk... ahhh... aku tak kisah...

biasalah aku... orang lain membeli untuk raya.. tapi aku beli handbag adiDas... hahahhahaha....tapi...

handbag tapi jadi beg selepang aku.... huhuuhu......... waaaaaa....

HandBag ni talinya panjang... so aku dah pendekkan tapi still tak sesuai untuk jadikan handbag.... aku baru berangan2 nak berlawa-lawa atau berfeminim skit untuk Malam Kualiti yang bakal berlansung pada Disember.... ish...ish... sebenarnya niat aku tidak membeli adiDas bulan ini... tapi desakan bondaku supaya membeli seluar trek untuk adik membawa aku ke Al-Ikhsan yang baru dibuka... kata adik lelaki aku, kat sini ada SALE... heheheh... petang tu jugak aku dengan semangat waja pegi gak... belek punya belek seluar trek.. aku tak dapat saiz untuk adik aku nak.. hmmm.. so aku cuci mata aku dengan beg-beg yang tergantung... niat nak cari beg untuk handphone tapi jumpa beg adidas ni... ada satu jer... aku peganglah... mmg talinya panjang untuk selepang (shoulder bag) ok... tapi untuk handbag....? huhuhuhuhu.... aku nak handbag adiDas..!!

aku nak mcm dalam gambar ni... 


 
merah pun ok..hehehhe...


 
macam ni pun ok.... 

aku akan ke Shah Alam dalam masa terdekat ini... mungkin aku dapat mencari handbag adiDas yang lebih cantik dan ekslusif gitu... hehehhehe....but

sejak bila aku ber'handbag' ni...?

curious aku!? dulu mati-matian aku takkan pakai handbag tapi kekadang teringin gak terutama jika ke majlis-majlis besar... takkan aku nak bawa beg slepang adiDas aku yang banyak itu... huhuhuhuhu... ish..ish..

so aku change lah skit....

--------- ImPoSsIbLe Is NoThInG ------------------------

Monday, November 23, 2009

Kejohanan Taekwondo Jemputan Kelab-kelab Kuala Muda Kali Pertama 2009

salam adidas semua...

aku agak busy kebelakangan ini... dalam menguruskan pentadbiran pada waktu siang dan malamnya pula mengiringi pelajar ku training taekwondo... hampir tengah malam baru nak sampai umah.... but i love this job.. why..? just because i'm always in learning process... learn making desicion... leadership and be good boss actually... maybe 'u' said jadi bos ni senang... arah jer pekerja buat itu.. buat ini... but when big boss ask u don't what to answer right then salahkan staf bawahan.... so i don't wanna be the boss like that... oklah.. aku tak mahu mencece lagi... so 

pada 20 hingga 22 November aku bawak student aku yang aku telah 'rekrut' kan pada 16 hingga 19 November ke Kejohanan Taekwondo Jemputan Kuala Muda Kali Pertama 2009 di Kompleks Sukan Modenas, Gurun... Kejohanan ini dianjurkan oleh usaha gigih 2 orang anak muda Melayu kita  iaitu Sir Fandi dan Sir Fahmi yang mengetuai Kelab Kuala Muda Taekwondo Akademi, Sungai Petani.... Kejohanan ini telah disertai oleh Kelab-kelab taekwondo di kawasan Zon Utara... dan yang paling bestnya IPTA dan IPTS iaitu UiTM Perak dan UTeM, Melaka turut menyertainya... hmmm... whatever it is a 'Spirit'.. aku plak bawak student UiTM Kedah... 

jom tengok gambar....

tag yang akan pakai oleh atlit... warna biru untuk pegawai, pink plus kunig untuk pengurus pasukan dan jurulatih, dan untuk teknikal.... aku tak ingat.. tapi aku amik semuanya... hhehhehehehe..

 mendapat sokongan dari pelbagai agensi belia yang lain....

pendant yang diberikan kepada setiap pasukan yang menyertai...

antara kategori yang dipertandingkan.... Kategori Remaja, Terbuka, Pelapis, Tunas Harapan dan Bakat...


 Piala Johan Keseluruhan yang telah disumbangkan... piala ini telah menjadi milik kelab... ntah aku tak ingat... kerana kelab tersebut telah memenangi 15 pingat emas dari pelbagai Kategori dan Weight...

 
pingat-pingat....

pingat emas...

pingat perak

pingat gangsa

inilah wajah-wajah anak muda yang gigih dan berjaya menganjurkan Kejohanan tersebut.... mereka mendapat pertolongan dari pelbagai jawatankuasa yang lain... tahniah....!!

pasukan aku hanya berjaya dapat 1 perak dan 2 gangsa... oklah tu... aku sebenarnya tidak target budak2 aku ni dapat pingat cuma bagi diaorg rasa pengalaman baru sebab kebnayakkannya adalah budak baru... so dapat pingat ni pun adalah usaha diaorg gak... tahniah geng...! tapi....

aku tidak dapat memiliki baju adidas... yelah.. uniform taekwondo AdiDas tu... cantik sangat... aku dah bagitau Sir Fandi yang aku nak beli tu sebab klau Sir Fandi beli tentu dapat murah skit.... hehheeheh... then Sir Fandi cakap tunggu hingga abih program sebab masa murah lagi.. so aku tunggu lah... lepas majlis penutup dengan confident nya aku g lah jenguk.. huhuhuhu... penjual tu dah balik.... aku rasa macam nak karate je si Fandi tu... tapi mengenangkan dia 'Sir Fandi' aku diamkan jer.. tapi aku tetap mengeluh... huhuhu... memang cantik uniform Taekwondo AdiDas tu... hmmm..

what to say.... balik dari Kompleks Sukan Modenas, Gurun... aku kejar bas untuk ke Shah Alam... now aku kat UiTM Malaysia... ada Kursus plak... kursus game yang aku tak minat..!! tapi kena attent gak... huhuuhu... mengantuk ni.... klah... bye...

............. iMPoSsiBLe Is NoThiNg...........

Saturday, November 14, 2009

mY StAMiNa GoInG dOwN...!!!

salam adidas...

i know already... my stamina qiuet down.. huhuhu.. well.. it is my fault actually.... no jogging... no training schedule.. not proper eating.. and everything lah.. what to do... keinsafan aku datang balik... apa tak nya...sekarang aku cuba berlari balik... walaupun umur semakin tua but i'm still young..! (perasan)... hmmm... 2.4 km below 10 minute still mine... heheheh... but... aku tgk pelapis student siswi aku yang kemasukkan ni membuatkan aku rasa goyah skit...apa tak nya... ada student baru lari 5 pusingan non stop... but masa yg dia ambil dalam 25 minit... hehhehe.. wahatever aku tetap rasa goyah.. hmmm... camaner ni kodok...?@v@

so pagi semalam dalam jam 7 pagi.. aku dah mula jogging kawasan perumahan aku... dalam 400 hingga 500 meter... aku just slow jog 5 round... so walk or coolind down 1 round... huhuhuhu... my heart beat quite fast... wahhhhhhhhhhh.... hampeh... so i know my stamina kureng..! after jog... aku sambung mengecat rumah until 1100 am... heheheh... penat..? tak sangat... pagi tadi pun aku jogging buat jugak 5 round... aku dapat abiskan dalam below 20 minutes.. tu pun dah slow... bagi aku la... hehehehe... so esok pegi kerja... klau tak hujan... aku nak g lari kat Stadium Mini... insyaallah.. buat dalam 6 round.. tgklah baper minit aku dapat buat... sesungguhnya aku akan buat apa saja but bukan memudaratkan....untuk maintain 2.4 km in below 10 minute.. hmmm...

itu baru 2.4 km... aku belum lagi test fitness aku ngan Bleep Test...for sure nya aku hanya mampu buat below Shuttle 5... waahhhh... kena mantap training lagi ni... lama gak aku tak masuk gym sejak aku keje.... swimming pun lama gak tak g.. dah la aku kureng involve ngan kuda.... huhuhuhuhu... apa nak jadi ni.... ?

aku dah mula perasan kurangnnya stamina aku bila aku berlari dalam Kembara Lata Lembu Emas baru-baru ni.... bila nak naik bukit turun bukit... aku dh rasa 'beat' jantung aku dah mula nak laju.. tapi aku control nafas... then baru lah ok skit.... student-student aku plak.. aku tgk diaorg pun sama... stamina dah kurang... dah tak fit macam dulu... sebab tu lah aku nak mula balik latihan fitness aku... get my stamina back... and also my target bleep test shuttle 12... insyaallah...

impossible is nothing.....

Sunday, November 1, 2009

KeMbARa MeRdEkA LaTa LeMbU eMaS 2009

salam adidas...

tahun ini adalah tahun yang ke Sebelas Kembara Merdeka Lata Lembu Emas diadakan... ianya menjadi program tahunan bagi Pejabat Daerah Sik, Kedah untuk mempromosikan tempat rekreasi Lata Lembu Emas yang bersebelahan dengan Lata Mengkuang, Sik... Pelik kan nama Lata Lembu Emas...? mula-mula aku pun rasa pelik walaupun dari aku kecil hingga dewasa ini aku berkunjung di sini dan banyak kali Latihan Luar atau Latihan Jalan Lasak JPAM aku disini.. tetapi aku tidak pernah tahu ada trek hutan di sini... huhuhu... sungguh mencabar... dan..

tahun ini adalah tahun ke-2 jemputan untuk pasukan aku... Tahun-tahun sebelum ini tidak pernah ada jemputan.. seperti tahun lepas team aku mendapat tempat ke-5... hmm... kalah lagi... tapi tak perlah... janji boleh habiskan trek ini... trek ini agak mencabar kerana melalui denai-denai yang basah dan berlumpur, menuruni bukit melalui kawasan berbuluh... dan aku akui... ianya memang mementingkan komitmen berkumpulan... disiplin diri dan ketahanan mental yang kual... ianya bukan lagi terletak pada fizikal tapi mental... aku berazam untuk menjadikan trek ini untuk menguji mental dan fizikal pelajar aku.... hehehehe.. insyaallah tahun depan...


kat sini Lata Mengkuang... dah ada orang mandi air sejuk ni pagi-pagi... aku? tidak la.. ampun... huh sejuk! muka kelegaan sebab sakit perut... huhuhuhu....

 
 gambar dulu.... jap lagi mulalah nk masuk hutan.... no 001 kategori jabatan kerajaan... pasukan pertama sekali yang mendaftar...

 
 antara trek kayu yang berlumpur....

 
 fatya... sempat lagi aku mengeluarkan camera ku untuk snap gambar dia... mcm tau tau jer... heheh..

 
aku pun nak gambar gak.... time ini aku ngan fatya dah ke depan sebab salah sorang student aku mcm 'give up'... huhuhuhu... mental dia 'pecah'..... tak sebrutal mcm aku..! eh.. brutal ke aku... ish..ish... perasan! dan nampak tak tali camera yang tergantung tu... yezzzz.. Impossible is Nothing...!

 
sampai jer kat garisan penamat dan daftar di urusetia... aku dan student aku mandi sungai... masa ni memang sejuk tak hingat!.... tapi aku terjun gak... hehehee

 
 lepas mandi.... makan... tunggu keputusan keluar... bertolak balik... inilah muka-muka yang tido keletihan... letih ker..? aku tak ngantuk pun... letih pun tak... cuma tapak kaki sakit... hehehehe... 


petang tu sampai umah... memang aku baring dengan tinggikan kaki... malam plak aku urut skit-skit... buang bisa-bisa ni... tapi still sakit sampai hari ini... aku dapat luka sebab tersandung kat pokok berduri.. huhuhu... ahhh.. dah biasa.. hmmm... hari ni dah masuk bulan November... hmm....

oklah... ta ta for now....


Sunday, October 18, 2009

~ JeAnS rAyA ~

salam adidas...

aku menghadapi masalah pertukaran mood yang berbeza setiap minit maybe.... apatah lagi selepas aku membaca sesuatu yang menjadi rutin ku beberapa tahun lalu cuma... aku pendamkan... kekadang aku rasa 'lost'.. kekadang aku rasa diperlukan... hmmm.. ish..ish.. dah ler.. apa yang ko merepek ni... nak citer ker tak...? hehehehe..i'm ok.. Impossible is Nothing, right.... oklah.. back to topic, frenz...

actually i have this...! before raya selepas aku dan staf aku berbuka puasa di Swiss Inn, aku dan Nafiz merewang-rewang sambil usha-usha... Nafiz dok meng'usha' aweks.. aku dok usha brands AdiDas... yang ada t-shirt, kasut dan sandle AdiDas tapi.... tak menarik langsung... then aku ngan Nafiz usha plak di sebelah seberang jalan plak dan akhirnya.... masa ni aku dah melompat-lompat... suke..suke.. suke.. suke.... suke sangat!!



mula-mula aku tak percaya sebab diesel kan.. than aku tanya akak yang jual tu.... dia cakap memang design original dan share ngan diesel... aku tanya Nafiz, dia cakap memag pun AdiDas share ngan Diesel untuk buat Jean AdiDas... hehheeh... aku tanya hanrganya. hmm... agak mahal lahhh... nak tahu bape..?




RM98 sehelai... so.. 

akak tu cakap... takde lagi org yang beli jeans ni sebab yang datang semua cari brands Levis.... hehehhe... then aku rasa macam nak beli... macam nak beli...!!! tapi dia nyer saiz besar2 unttuk aku... so aku tgk Nafiz... Nafiz ni macam tau tau jer aku nak...  then dia suruh aku cuba dulu.. so aku apalagi.. ada plak bilik untuk mencuba.. hehheeh.. setelah padan dan puas hati.. aku mcm berat hati plak nak beli.. lagipun tu jer saiz yang ada dan padan ngan aku... hmm.. Nafiz suruh aku 'rembat' coz dia cakap nanti takder saiz dan habis.. padan muka aku.. so tawar menawar berlaku... akhirnya aku dapat memiliki jeans ini.. hahahahah.. tapi...

aku tak pakai masa raya.. aku bawak balik umah... tapi tak pakai... aku takut my mum bising... heheheheh... akunyer jeans tak lah stripe mcm gambar kat atas tu... tapi jeans aku lebih cantik sebab stripe dia serong di poket kanan jer..... aku suke.. suke 80 juta kali... hehehehe...

oklah.... ta ta for now...

........... ImPoSsiBLe Is NoThiNg..........

~ StRiPeS wRiStBaNd ~

salam adidas...

hehehehehe.... ehem... aku sekarang sudah mempunyai AdiDas stripes wristband... colour putih..dan masih mencari pelbagai stripes AdiDas untuk collection dan akan memakainya.... my mum bising gak aku pakai 'rubber' ni...kata tak sesuailah.. yelah... org pompuan biasanya pakai gelang yang feminim atau berharga atau apa-apa gelang yang mencirikan seorang wanita.. aku? hmm... then i told my mum.. "kerja dalam bidang sukan dan outdoor ni mana bleh pakai.. kang putus ke.. hilang ker.. kan naya..? tambah lagi selalu kerja luar...hmmm.." then my mum said.. "alahh... takkan raya pun takleh pakai...? pegi kerja pakai baju kurung bleh pun.. then kalau nak bersukan bukak la..." hmm... terkedu aku seketika dengan jawapan itu... so aku tak jawap... huhuhuhu... memang la aku akui.. time cuti raya baru-baru ni aku lansung tak pakai benda2 macam tu... tahun depan yer mak.. insyaallah....

aku bukan apa... benda2 yang berharga ini klau hilang naya aku... sebab tu aku tak pakai sangat kecuali time cuti raya... lepas cuti raya aku bukak dan kasi kat my mum.. dah la keje mcm aku ini tidak mengizinkan aku jadi feminim mcm tu.. hehehehehe.... klau nak aku jadi mcm tu... ok gak tapi kasi kat aku brand AdiDas... comfirm aku pakai... hahahahahaha....

white rubber wristband... aku telah memilikinya namun lebarnya 1/2cm jer....


ini plak.. biru lawa... aku tgh intai-intai kedai sukan yang ada stripes macam ni....

kekalau ada info mengenai wristband macam ni bagitau aku yer.... sebab aku dah biasa pakai strip macam ni... dari zaman sekolah hinggalah sekarang... klau rasa jemu aku akan tukar... tapi masih menyimpannya...tak semua aku membeli... ada sesetengahnya jurulatih yang memberi kepadaku serta sistem barter.... hehehehehe... depends... senang untuk ku kalau nak g swimming aku tak perlu risau, nak main game or have compotetion aku tak payah nak membukanya.. sebab wristband jenis ini tidak membahayakan... lagipun ianya multipurpose... seperti ikat rambuh... cuma sanggup ke tak merosakkannya... hehehehe...yang penting aku suke.. suke... suke....

oklah... ta ta for now...

Thursday, October 15, 2009

~ sWiMmInG tRuNk @ sUiT ~

salam AdiDas...

do you know this guy...? of course u all do know him... Ian Thorpe profesional swimmer...


his full name Ian James Thorpe, born 13 October 1982 in Milperra, a Western Suburb of Sydney, Australia. He is the one of the greatest swimmers the world has ever seen. In his career, he won five Olympic gold medals, 11 world titles and set 13 long-course records and 23 overall. On November 21 2006 he announced his retirement from swimming after 10 years on the Australian team, citing that he has lost the desire, and "there are things in my life that are more important to me and I have to pursue them now".
u can click below if u want ....
  

ok.. now.. aku nak citer.. aku sedang mencari-cari AdiDas swimming trunk... kat Malaysia aku dah cari kat butik-butik AdiDas... tapi seksi nak MAMPUS... memanglah aku dah ada Ogival dan ARENA nyer swimming trunk.. tapi aku nak gak AdiDas nyer... nak jugak3...



macam ni tak seksi sangat tapi bajunyer lain.. seluarnya lain... hmm...




yang ni plak seksi tapi cantik gak kan... hmm :-?



aku nak macam ni la... half saja... 



macam ni aku lagi melompatlahhh... hehehehe...



 
tapi kalau dapat macam model kat atas ni... lagi aku suke.. suke... suke... sangat3....but its very expensive... lagipun tak sesuai ngan aku sebab swimming trunk ni sesuai untuk performance saje... huhuhuhuh... 

oklah... nak siap siap g keje... ta ta for now....

Wednesday, October 14, 2009

~ TeNnIs RacKeT ~

salam semua....

hari ni aku nak citer tentang benda baru... tapi baru ke.. :-? hehehehehe... ntah... baru kot.... maybe..

sejak kebelakangan ni hobi ku pegang raket tennis makin membuak-buak... so 2-3 yang lepas aku ajak my colleague, En Zabani g main tennis...kat tempat kerja ku of course banyak court tennis... my colleague tak nak g plak.... huhuhu... so aku pun bawak la raket Wilson aku g court... pukullah ngan wall tu.. pastu adalah.. 2 orang student yang aku biasa2 kenal jer tak rapat ngan aku... so ada gang nak main.. hehheheheehehhee..... tgh main aku tengok raket diaorg mcm lawa... aku pun g lah belek raket... best.. tapi tak lah best mcm raket Wilson aku tu...so tetiba aku terfikir.. ada ker raket tenis brands Adidas... :-? hahhahahahaha....

malam tadi... aku jenguk-jenguklah adidas.com nyer.. tidak ada... huhuhuhuhu... ahhh.. g cari gak....



nampak tak....? hehheheh... wallpaper ni menunjukkan brands adiDas dalam tennis memang ada... yezzzzzzz! jom.. cuci mata lagi....

 
ini racket tennis AdiDas Barricade.. baru kot.. ada orang tak guna racket ni....


same... but different colour... hehhehehe....


kan aku dah cakap... sekali ngan bola aku akan rembat.....

 
wood racket...  


ini plak bag racket tennis silver... ok gak.. lawa laaa.....


hmm.. :-? bleh laaaa....


yup... u are right.... this bag will be mine... insyaallah.... cantik tu...!!! can u get this for me... or i'll get myself... plzzz.... find it !!.... hehehheheh...



but don't forget this shoes... specially for tennis...




set tennis fan.. but i'm only interested AdiDas... hahhaahha.. ish.. klau dapat satu set mcm ni... melompat aku...!!

hmm....aku akan dapatkan raket, beg racket, bola dan kasut AdiDas-Barricade.. walaupun aku tak teror seperti Stella.. tapi si Stella tak pakai raket AdiDas untuk game even training... hehehehe.... aku tetap nak dapatkan benda-benda ni... tentu cantik kan... hehheheheh...

oklah.. ta ta for now....

Tuesday, October 13, 2009

~ bAg sTiCk HoCkEy ~

salam semua...

alang-alang dapat stick hockey adidas... aku target nak rembat sekali ngan begnya... heheheheheh... memang cantik... warna hitam putih... tgk gambar kat bawah ni...


 

inilah beg nya... adidas... right.. can't wait on Disember.. hopefully ada... klau xder kat mana aku nak cari...?takkan korang tak tahu kat mana area Malaysia yang belh aku dapatkan stick hoki adiDas.... sekalin ngan begnya.... ahhh... huhuhuhuhhhuhuhuhuhu........

oh yaaa....

cantik hoki nyer but... aku tgk tapak jer.. tapi... ianya berzip..tak suke3...  ahhh.. nanti kita cari yang bertali... aku dah ada actually... warna oren hitam tapi bukan AdiDas.. dah lunyai kasut tu kami dok belasah... niat nak beli yg cantik dan selesa untuk aku main hoki...


.................... IMPOSSIBLE IS NOTHING.........................