Sunday, October 18, 2009

~ JeAnS rAyA ~

salam adidas...

aku menghadapi masalah pertukaran mood yang berbeza setiap minit maybe.... apatah lagi selepas aku membaca sesuatu yang menjadi rutin ku beberapa tahun lalu cuma... aku pendamkan... kekadang aku rasa 'lost'.. kekadang aku rasa diperlukan... hmmm.. ish..ish.. dah ler.. apa yang ko merepek ni... nak citer ker tak...? hehehehe..i'm ok.. Impossible is Nothing, right.... oklah.. back to topic, frenz...

actually i have this...! before raya selepas aku dan staf aku berbuka puasa di Swiss Inn, aku dan Nafiz merewang-rewang sambil usha-usha... Nafiz dok meng'usha' aweks.. aku dok usha brands AdiDas... yang ada t-shirt, kasut dan sandle AdiDas tapi.... tak menarik langsung... then aku ngan Nafiz usha plak di sebelah seberang jalan plak dan akhirnya.... masa ni aku dah melompat-lompat... suke..suke.. suke.. suke.... suke sangat!!



mula-mula aku tak percaya sebab diesel kan.. than aku tanya akak yang jual tu.... dia cakap memang design original dan share ngan diesel... aku tanya Nafiz, dia cakap memag pun AdiDas share ngan Diesel untuk buat Jean AdiDas... hehheeh... aku tanya hanrganya. hmm... agak mahal lahhh... nak tahu bape..?




RM98 sehelai... so.. 

akak tu cakap... takde lagi org yang beli jeans ni sebab yang datang semua cari brands Levis.... hehehhe... then aku rasa macam nak beli... macam nak beli...!!! tapi dia nyer saiz besar2 unttuk aku... so aku tgk Nafiz... Nafiz ni macam tau tau jer aku nak...  then dia suruh aku cuba dulu.. so aku apalagi.. ada plak bilik untuk mencuba.. hehheeh.. setelah padan dan puas hati.. aku mcm berat hati plak nak beli.. lagipun tu jer saiz yang ada dan padan ngan aku... hmm.. Nafiz suruh aku 'rembat' coz dia cakap nanti takder saiz dan habis.. padan muka aku.. so tawar menawar berlaku... akhirnya aku dapat memiliki jeans ini.. hahahahah.. tapi...

aku tak pakai masa raya.. aku bawak balik umah... tapi tak pakai... aku takut my mum bising... heheheheh... akunyer jeans tak lah stripe mcm gambar kat atas tu... tapi jeans aku lebih cantik sebab stripe dia serong di poket kanan jer..... aku suke.. suke 80 juta kali... hehehehe...

oklah.... ta ta for now...

........... ImPoSsiBLe Is NoThiNg..........

~ StRiPeS wRiStBaNd ~

salam adidas...

hehehehehe.... ehem... aku sekarang sudah mempunyai AdiDas stripes wristband... colour putih..dan masih mencari pelbagai stripes AdiDas untuk collection dan akan memakainya.... my mum bising gak aku pakai 'rubber' ni...kata tak sesuailah.. yelah... org pompuan biasanya pakai gelang yang feminim atau berharga atau apa-apa gelang yang mencirikan seorang wanita.. aku? hmm... then i told my mum.. "kerja dalam bidang sukan dan outdoor ni mana bleh pakai.. kang putus ke.. hilang ker.. kan naya..? tambah lagi selalu kerja luar...hmmm.." then my mum said.. "alahh... takkan raya pun takleh pakai...? pegi kerja pakai baju kurung bleh pun.. then kalau nak bersukan bukak la..." hmm... terkedu aku seketika dengan jawapan itu... so aku tak jawap... huhuhuhu... memang la aku akui.. time cuti raya baru-baru ni aku lansung tak pakai benda2 macam tu... tahun depan yer mak.. insyaallah....

aku bukan apa... benda2 yang berharga ini klau hilang naya aku... sebab tu aku tak pakai sangat kecuali time cuti raya... lepas cuti raya aku bukak dan kasi kat my mum.. dah la keje mcm aku ini tidak mengizinkan aku jadi feminim mcm tu.. hehehehehe.... klau nak aku jadi mcm tu... ok gak tapi kasi kat aku brand AdiDas... comfirm aku pakai... hahahahahaha....

white rubber wristband... aku telah memilikinya namun lebarnya 1/2cm jer....


ini plak.. biru lawa... aku tgh intai-intai kedai sukan yang ada stripes macam ni....

kekalau ada info mengenai wristband macam ni bagitau aku yer.... sebab aku dah biasa pakai strip macam ni... dari zaman sekolah hinggalah sekarang... klau rasa jemu aku akan tukar... tapi masih menyimpannya...tak semua aku membeli... ada sesetengahnya jurulatih yang memberi kepadaku serta sistem barter.... hehehehehe... depends... senang untuk ku kalau nak g swimming aku tak perlu risau, nak main game or have compotetion aku tak payah nak membukanya.. sebab wristband jenis ini tidak membahayakan... lagipun ianya multipurpose... seperti ikat rambuh... cuma sanggup ke tak merosakkannya... hehehehe...yang penting aku suke.. suke... suke....

oklah... ta ta for now...

Thursday, October 15, 2009

~ sWiMmInG tRuNk @ sUiT ~

salam AdiDas...

do you know this guy...? of course u all do know him... Ian Thorpe profesional swimmer...


his full name Ian James Thorpe, born 13 October 1982 in Milperra, a Western Suburb of Sydney, Australia. He is the one of the greatest swimmers the world has ever seen. In his career, he won five Olympic gold medals, 11 world titles and set 13 long-course records and 23 overall. On November 21 2006 he announced his retirement from swimming after 10 years on the Australian team, citing that he has lost the desire, and "there are things in my life that are more important to me and I have to pursue them now".
u can click below if u want ....
  

ok.. now.. aku nak citer.. aku sedang mencari-cari AdiDas swimming trunk... kat Malaysia aku dah cari kat butik-butik AdiDas... tapi seksi nak MAMPUS... memanglah aku dah ada Ogival dan ARENA nyer swimming trunk.. tapi aku nak gak AdiDas nyer... nak jugak3...



macam ni tak seksi sangat tapi bajunyer lain.. seluarnya lain... hmm...




yang ni plak seksi tapi cantik gak kan... hmm :-?



aku nak macam ni la... half saja... 



macam ni aku lagi melompatlahhh... hehehehe...



 
tapi kalau dapat macam model kat atas ni... lagi aku suke.. suke... suke... sangat3....but its very expensive... lagipun tak sesuai ngan aku sebab swimming trunk ni sesuai untuk performance saje... huhuhuhuh... 

oklah... nak siap siap g keje... ta ta for now....

Wednesday, October 14, 2009

~ TeNnIs RacKeT ~

salam semua....

hari ni aku nak citer tentang benda baru... tapi baru ke.. :-? hehehehehe... ntah... baru kot.... maybe..

sejak kebelakangan ni hobi ku pegang raket tennis makin membuak-buak... so 2-3 yang lepas aku ajak my colleague, En Zabani g main tennis...kat tempat kerja ku of course banyak court tennis... my colleague tak nak g plak.... huhuhu... so aku pun bawak la raket Wilson aku g court... pukullah ngan wall tu.. pastu adalah.. 2 orang student yang aku biasa2 kenal jer tak rapat ngan aku... so ada gang nak main.. hehheheheehehhee..... tgh main aku tengok raket diaorg mcm lawa... aku pun g lah belek raket... best.. tapi tak lah best mcm raket Wilson aku tu...so tetiba aku terfikir.. ada ker raket tenis brands Adidas... :-? hahhahahahaha....

malam tadi... aku jenguk-jenguklah adidas.com nyer.. tidak ada... huhuhuhuhu... ahhh.. g cari gak....



nampak tak....? hehheheh... wallpaper ni menunjukkan brands adiDas dalam tennis memang ada... yezzzzzzz! jom.. cuci mata lagi....

 
ini racket tennis AdiDas Barricade.. baru kot.. ada orang tak guna racket ni....


same... but different colour... hehhehehe....


kan aku dah cakap... sekali ngan bola aku akan rembat.....

 
wood racket...  


ini plak bag racket tennis silver... ok gak.. lawa laaa.....


hmm.. :-? bleh laaaa....


yup... u are right.... this bag will be mine... insyaallah.... cantik tu...!!! can u get this for me... or i'll get myself... plzzz.... find it !!.... hehehheheh...



but don't forget this shoes... specially for tennis...




set tennis fan.. but i'm only interested AdiDas... hahhaahha.. ish.. klau dapat satu set mcm ni... melompat aku...!!

hmm....aku akan dapatkan raket, beg racket, bola dan kasut AdiDas-Barricade.. walaupun aku tak teror seperti Stella.. tapi si Stella tak pakai raket AdiDas untuk game even training... hehehehe.... aku tetap nak dapatkan benda-benda ni... tentu cantik kan... hehheheheh...

oklah.. ta ta for now....

Tuesday, October 13, 2009

~ bAg sTiCk HoCkEy ~

salam semua...

alang-alang dapat stick hockey adidas... aku target nak rembat sekali ngan begnya... heheheheheh... memang cantik... warna hitam putih... tgk gambar kat bawah ni...


 

inilah beg nya... adidas... right.. can't wait on Disember.. hopefully ada... klau xder kat mana aku nak cari...?takkan korang tak tahu kat mana area Malaysia yang belh aku dapatkan stick hoki adiDas.... sekalin ngan begnya.... ahhh... huhuhuhuhhhuhuhuhuhu........

oh yaaa....

cantik hoki nyer but... aku tgk tapak jer.. tapi... ianya berzip..tak suke3...  ahhh.. nanti kita cari yang bertali... aku dah ada actually... warna oren hitam tapi bukan AdiDas.. dah lunyai kasut tu kami dok belasah... niat nak beli yg cantik dan selesa untuk aku main hoki...


.................... IMPOSSIBLE IS NOTHING.........................

Monday, October 12, 2009

~ sTiCk HoCkEy ~

salam adiDas...

hmmm.. aku ingin sangat memiliki kayu hoki ini... kenapa..? sebab utama ianya adiDas... mylife... my pasion.. today i'm so happy... why..? my student ask to fine this stick at Hockey Fiesta on Disember soon... yeah.... tentu harganya mahalkan... but its ok... i'll buy for myself... actually dah lama aku tak main hockey... sejak-sejak aku form 2 aku tidak lagi bermain hoki.... sebab aku pernah dipukul oleh player hoki tanpa sengaja... salah aku jugak.. tak alert pada kayunya... sebab itulah aku berhenti bermain hoki... so aku gantung stick...

dari hoki aku beralih main sofball... sehinggalah aku menamatkan zaman UiTM dulu... hehheheh....

so.. where can i find this stick....?



or yang ini pun ok... janji hitam atau merah ada skit putih... klau kuning hitam cantik gak.. heheheeeheheh...kalau campur2 lagi lawa.. hahahahahah....;->

sejak aku kena handle team hoki... aku rasa seronok.. aku kembali pegang stick dan bermula dari asas.... kekok gak sebenarnya... tapi tak salah kan andai aku berlatih bersama student aku yang comel-comel seperti aku itu..... hehehhe..... hmm... nak jugak cari stick ni...  nak jugak jugak... actually i can't wait on this December....!

oklah... aku nak tido... esok keje... nite everyone....

...... IMPOSSIBLE IS NOTHING.....

Sunday, October 11, 2009

- cOnFiDeNt -

salam semua..
aku takde mood nak berblog sebenarnya... tapi aku citer pasal CONFIDENT... confident bagi adalah segala-galanya... setiap saat, minit, jam dan masa amat bererti dalam kehidupan seharian ku... walaupun aku tidak boleh jangka apa yang akan berlaku untuk masa depan kerana setiap keputusan ada risikonya... aku perlu mengambil dan bersedia walaupun ianya akan memudaratkanku.. ..IMPOSSILBE IS NOTHING... walaupun ada suara-suara yang mengatakan 'riak' tapi.. ada aku kisah... hmm... jom... aku nak citer pasal 'otak giler2' aku...

hujung minggu lepas aku ke PULAPA, Baling untuk membuat ujian praktikal dan latihan luar kelas Ko PA bersama Jurulatih PULAPA.. Latihan Luar SISPA ini dijalankan pada 8 hingga 10 Oktober yang lepas... macam-macam aktiviti menyelamat diadakan seperti Flying Fox, River Crossing dan Kawad Usungan... alhmadulilah.. semua student yang aku bawak tiada masalah dalam menjalani lathan tersebut...




hmm.... setelah student turun.. aku plak yang kena turun flying fox.. tu pun atas permintaan student ku.. klau tidak.. jgn haraplah...

sebenarnya dalam aktiviti menyelamat aras tinggi, aku kurang gemar dalam flying fox... aku lebih sukakan Abseling dan Descending... flying fox sebenarnya hanya untuk menguji keberanian seseorang pada aras tinggi.. untuk student aku ianya adalah aktiviti yang selalu ditunggu-tunggu....hmm...




tengoklah student ku.. nampak jer kelibat aku nak turun.. terus bawak strecther... ceh.. mana bleh anak murid nak lawan  'otai' kan...? memang student aku agak nakal..



aku turun tanpa bodyline, harnest, helmet dan peralatan penyelamat yang lain.. so JANGAN TIRU... ok! merbahaya sebenarnya.. tapi aku rasa macam malas hari tu nak turun ke bawah nak amik peralatan tersebut.. so bergantung pada CONFIDENT....


aku yang degil... klau tahu dek Komandan... tentu aku turun 'pangkat'.. huhuhuhuhuhu....

 


stopper back up kat atas hentikan aku di tengah-tengah sungai... ceh ingat aku takut...? aku memang berdebar-debar pada permulaan nak turun jer... walaupun aku buat aktiviti berulang... klau dah buat tu tak rasa dah.. sebab fun tu ada.... hehehehehhe... well what's that..? heheheh....



Lama gak aku tak join kursus-kursus PA ni... hmm.. kena attent course lah lepas ni... nak buat sesuatu keputusan yang melibatkan risiko.. perlukan CONFIDENT atau keyakinan yang tinggi... good luck, everyone...

..........IMPOSSIBLE IS NOTHING.....

Wednesday, October 7, 2009

~ RuN fOr FuN rIdE fOr FuN ~

salam semua....

ingat tak hari sabtu selepas raya iaitu 26 September... aku, Fathia dan Farah masuk Marathon iaitu Run For Fun... fun apanyer... ianya competition... hadiah plak bagus-bagus plak... hmm... tapi aku tak target 'menang' sebenarnya... aku target nak lari 10km dalam 1 jam dan pasti habiskan hingga garisan PENAMAT....
 kelab-kelab jogging yang datang untuk marathon...

 muka yang masih berpeluh... 2km naik bukit di Lembah Bujang ni... ish.. lama tak buat kerja mcm ni.. maksud aku.. lama gak aku berehat dalam dunia marathon nie....

 
ni plak ngan Mr Lau, Pengerusi Pemuda MCA Kuala Muda...

Time ni aku dan Farah tengah tunggu Fatya yang belum sampai-sampai... masa tu aku ingatkan dia dah give up... tapi sebab aku cakap "camaner cara kamu nak buat terpulang, janji habiskan marathon ni sampai ke garisan penamat..." dah memang jenis aku yang 'otai', BULI dengan cara psikologi pelajar aku demi matlamatnya...

 kami diberi minuman vico secara percuma....

Farah, aku dan Fatya... Fatya masih memengang medal finisher... penat lagi kot dia masa ni... minum vico tak hingat!... tapi yang pasti aku pakai pakaian adidas hari tu... heheheh... Farah pakai t-shirt Rakan Muda dan Fatya pakai t-shirt KeReX's... heheheh...

oklah... ta ta for now.... me, myself, ImPoSsIbLe Is NoTHiNg....



Tuesday, October 6, 2009

~Langkawi Extreme Challenge 2009 ~

salam semua....

Aktif dan lasak serta sukakan benda yang mencabar kemampuan ku adalah sesuatu yang menarik... belum tahu selagi kita tidak melakukannya... tiada apa yang mustahil jika kita always do it.. and try it... 

berbekalkan itu aku mencabar diriku untuk mengharungi ombak laut setinggi 10 kaki.... waktu itu adalah selepas 2 kali ribut di Pulau Langkawi sewaktu aku menerima jemputan dari MASKOM untuk meyertai program Langkawi Extreme Challenge 2009 pada Julai 2009... pada mulanya kayak aku tidak bergerak kemana-mana setelah ketika gelora ombak meninggi 7 kaki.. rasa macam naik roller coaster... hehehehe...tapi seperti yang aku cakap tadi tiada benda yang mustahil selagi kita mencubanya... alhamdulilah... 5 hari kami berkayak, semua peserta selamat dan berjaya menggelilingi Pulau Langkawi..


nampak tak beg yang aku sandang dan beg kamera yg tergantung di leherku... berjenama AdiDas... hehheheh... time ni kami di Pantai Chenang...

inilah gambar cantik aku... hehhehehehe... perasan...! tapi yang paling penting aku nk tunjukkan.. AdiDas.... hehhehehee


inilah beg camera adidas aku yang aku bawak semasa berkayak di ombak setinggi 10 kaki... hehehhe... selamat.. siap letak dalam beg plastik supaya tidak basah kena hujan....
  


muka aku agak berminyak dan makin gelap... hehhehe... tgk beg adidas aku... beli untuk letak hp tapi aku letak camera.. hehheeheh...

ImPoSsIbLe Is NoThInG, right.... challenge your self...!



Monday, October 5, 2009

~ Me, MySelf ~

Nie aku masa aku tangkap gambar kat mid valley ari tu hehehe ade background adidas ape lagi klik! klik! la.... hahahaha... (aku tipu jer...) aku letak jer gambar aku yg cantik itu kat situ... hahahahah... suke.. suke... ada Beckham lagik.. heheheheehe...


Friday, October 2, 2009

~ kE-2~


Salam kepada semua... 
akhirnya aku telah berjaya membuat blog adidas yang sweet nie... suke3 comelkan.. jangan jealous ok...