Monday, November 30, 2009

HandBag

salam semua....

don't ask... heheheheh... guest what...aku beli beg baruu...! YEAAAAAAAA... suke... suke.... hish..ish... melompat sakan aku erk... ahhh... aku tak kisah...

biasalah aku... orang lain membeli untuk raya.. tapi aku beli handbag adiDas... hahahhahaha....tapi...

handbag tapi jadi beg selepang aku.... huhuuhu......... waaaaaa....

HandBag ni talinya panjang... so aku dah pendekkan tapi still tak sesuai untuk jadikan handbag.... aku baru berangan2 nak berlawa-lawa atau berfeminim skit untuk Malam Kualiti yang bakal berlansung pada Disember.... ish...ish... sebenarnya niat aku tidak membeli adiDas bulan ini... tapi desakan bondaku supaya membeli seluar trek untuk adik membawa aku ke Al-Ikhsan yang baru dibuka... kata adik lelaki aku, kat sini ada SALE... heheheh... petang tu jugak aku dengan semangat waja pegi gak... belek punya belek seluar trek.. aku tak dapat saiz untuk adik aku nak.. hmmm.. so aku cuci mata aku dengan beg-beg yang tergantung... niat nak cari beg untuk handphone tapi jumpa beg adidas ni... ada satu jer... aku peganglah... mmg talinya panjang untuk selepang (shoulder bag) ok... tapi untuk handbag....? huhuhuhuhu.... aku nak handbag adiDas..!!

aku nak mcm dalam gambar ni... 


 
merah pun ok..hehehhe...


 
macam ni pun ok.... 

aku akan ke Shah Alam dalam masa terdekat ini... mungkin aku dapat mencari handbag adiDas yang lebih cantik dan ekslusif gitu... hehehhehe....but

sejak bila aku ber'handbag' ni...?

curious aku!? dulu mati-matian aku takkan pakai handbag tapi kekadang teringin gak terutama jika ke majlis-majlis besar... takkan aku nak bawa beg slepang adiDas aku yang banyak itu... huhuhuhuhu... ish..ish..

so aku change lah skit....

--------- ImPoSsIbLe Is NoThInG ------------------------

Monday, November 23, 2009

Kejohanan Taekwondo Jemputan Kelab-kelab Kuala Muda Kali Pertama 2009

salam adidas semua...

aku agak busy kebelakangan ini... dalam menguruskan pentadbiran pada waktu siang dan malamnya pula mengiringi pelajar ku training taekwondo... hampir tengah malam baru nak sampai umah.... but i love this job.. why..? just because i'm always in learning process... learn making desicion... leadership and be good boss actually... maybe 'u' said jadi bos ni senang... arah jer pekerja buat itu.. buat ini... but when big boss ask u don't what to answer right then salahkan staf bawahan.... so i don't wanna be the boss like that... oklah.. aku tak mahu mencece lagi... so 

pada 20 hingga 22 November aku bawak student aku yang aku telah 'rekrut' kan pada 16 hingga 19 November ke Kejohanan Taekwondo Jemputan Kuala Muda Kali Pertama 2009 di Kompleks Sukan Modenas, Gurun... Kejohanan ini dianjurkan oleh usaha gigih 2 orang anak muda Melayu kita  iaitu Sir Fandi dan Sir Fahmi yang mengetuai Kelab Kuala Muda Taekwondo Akademi, Sungai Petani.... Kejohanan ini telah disertai oleh Kelab-kelab taekwondo di kawasan Zon Utara... dan yang paling bestnya IPTA dan IPTS iaitu UiTM Perak dan UTeM, Melaka turut menyertainya... hmmm... whatever it is a 'Spirit'.. aku plak bawak student UiTM Kedah... 

jom tengok gambar....

tag yang akan pakai oleh atlit... warna biru untuk pegawai, pink plus kunig untuk pengurus pasukan dan jurulatih, dan untuk teknikal.... aku tak ingat.. tapi aku amik semuanya... hhehhehehehe..

 mendapat sokongan dari pelbagai agensi belia yang lain....

pendant yang diberikan kepada setiap pasukan yang menyertai...

antara kategori yang dipertandingkan.... Kategori Remaja, Terbuka, Pelapis, Tunas Harapan dan Bakat...


 Piala Johan Keseluruhan yang telah disumbangkan... piala ini telah menjadi milik kelab... ntah aku tak ingat... kerana kelab tersebut telah memenangi 15 pingat emas dari pelbagai Kategori dan Weight...

 
pingat-pingat....

pingat emas...

pingat perak

pingat gangsa

inilah wajah-wajah anak muda yang gigih dan berjaya menganjurkan Kejohanan tersebut.... mereka mendapat pertolongan dari pelbagai jawatankuasa yang lain... tahniah....!!

pasukan aku hanya berjaya dapat 1 perak dan 2 gangsa... oklah tu... aku sebenarnya tidak target budak2 aku ni dapat pingat cuma bagi diaorg rasa pengalaman baru sebab kebnayakkannya adalah budak baru... so dapat pingat ni pun adalah usaha diaorg gak... tahniah geng...! tapi....

aku tidak dapat memiliki baju adidas... yelah.. uniform taekwondo AdiDas tu... cantik sangat... aku dah bagitau Sir Fandi yang aku nak beli tu sebab klau Sir Fandi beli tentu dapat murah skit.... hehheeheh... then Sir Fandi cakap tunggu hingga abih program sebab masa murah lagi.. so aku tunggu lah... lepas majlis penutup dengan confident nya aku g lah jenguk.. huhuhuhu... penjual tu dah balik.... aku rasa macam nak karate je si Fandi tu... tapi mengenangkan dia 'Sir Fandi' aku diamkan jer.. tapi aku tetap mengeluh... huhuhu... memang cantik uniform Taekwondo AdiDas tu... hmmm..

what to say.... balik dari Kompleks Sukan Modenas, Gurun... aku kejar bas untuk ke Shah Alam... now aku kat UiTM Malaysia... ada Kursus plak... kursus game yang aku tak minat..!! tapi kena attent gak... huhuuhu... mengantuk ni.... klah... bye...

............. iMPoSsiBLe Is NoThiNg...........

Saturday, November 14, 2009

mY StAMiNa GoInG dOwN...!!!

salam adidas...

i know already... my stamina qiuet down.. huhuhu.. well.. it is my fault actually.... no jogging... no training schedule.. not proper eating.. and everything lah.. what to do... keinsafan aku datang balik... apa tak nya...sekarang aku cuba berlari balik... walaupun umur semakin tua but i'm still young..! (perasan)... hmmm... 2.4 km below 10 minute still mine... heheheh... but... aku tgk pelapis student siswi aku yang kemasukkan ni membuatkan aku rasa goyah skit...apa tak nya... ada student baru lari 5 pusingan non stop... but masa yg dia ambil dalam 25 minit... hehhehe.. wahatever aku tetap rasa goyah.. hmmm... camaner ni kodok...?@v@

so pagi semalam dalam jam 7 pagi.. aku dah mula jogging kawasan perumahan aku... dalam 400 hingga 500 meter... aku just slow jog 5 round... so walk or coolind down 1 round... huhuhuhu... my heart beat quite fast... wahhhhhhhhhhh.... hampeh... so i know my stamina kureng..! after jog... aku sambung mengecat rumah until 1100 am... heheheh... penat..? tak sangat... pagi tadi pun aku jogging buat jugak 5 round... aku dapat abiskan dalam below 20 minutes.. tu pun dah slow... bagi aku la... hehehehe... so esok pegi kerja... klau tak hujan... aku nak g lari kat Stadium Mini... insyaallah.. buat dalam 6 round.. tgklah baper minit aku dapat buat... sesungguhnya aku akan buat apa saja but bukan memudaratkan....untuk maintain 2.4 km in below 10 minute.. hmmm...

itu baru 2.4 km... aku belum lagi test fitness aku ngan Bleep Test...for sure nya aku hanya mampu buat below Shuttle 5... waahhhh... kena mantap training lagi ni... lama gak aku tak masuk gym sejak aku keje.... swimming pun lama gak tak g.. dah la aku kureng involve ngan kuda.... huhuhuhuhu... apa nak jadi ni.... ?

aku dah mula perasan kurangnnya stamina aku bila aku berlari dalam Kembara Lata Lembu Emas baru-baru ni.... bila nak naik bukit turun bukit... aku dh rasa 'beat' jantung aku dah mula nak laju.. tapi aku control nafas... then baru lah ok skit.... student-student aku plak.. aku tgk diaorg pun sama... stamina dah kurang... dah tak fit macam dulu... sebab tu lah aku nak mula balik latihan fitness aku... get my stamina back... and also my target bleep test shuttle 12... insyaallah...

impossible is nothing.....

Sunday, November 1, 2009

KeMbARa MeRdEkA LaTa LeMbU eMaS 2009

salam adidas...

tahun ini adalah tahun yang ke Sebelas Kembara Merdeka Lata Lembu Emas diadakan... ianya menjadi program tahunan bagi Pejabat Daerah Sik, Kedah untuk mempromosikan tempat rekreasi Lata Lembu Emas yang bersebelahan dengan Lata Mengkuang, Sik... Pelik kan nama Lata Lembu Emas...? mula-mula aku pun rasa pelik walaupun dari aku kecil hingga dewasa ini aku berkunjung di sini dan banyak kali Latihan Luar atau Latihan Jalan Lasak JPAM aku disini.. tetapi aku tidak pernah tahu ada trek hutan di sini... huhuhu... sungguh mencabar... dan..

tahun ini adalah tahun ke-2 jemputan untuk pasukan aku... Tahun-tahun sebelum ini tidak pernah ada jemputan.. seperti tahun lepas team aku mendapat tempat ke-5... hmm... kalah lagi... tapi tak perlah... janji boleh habiskan trek ini... trek ini agak mencabar kerana melalui denai-denai yang basah dan berlumpur, menuruni bukit melalui kawasan berbuluh... dan aku akui... ianya memang mementingkan komitmen berkumpulan... disiplin diri dan ketahanan mental yang kual... ianya bukan lagi terletak pada fizikal tapi mental... aku berazam untuk menjadikan trek ini untuk menguji mental dan fizikal pelajar aku.... hehehehe.. insyaallah tahun depan...


kat sini Lata Mengkuang... dah ada orang mandi air sejuk ni pagi-pagi... aku? tidak la.. ampun... huh sejuk! muka kelegaan sebab sakit perut... huhuhuhu....

 
 gambar dulu.... jap lagi mulalah nk masuk hutan.... no 001 kategori jabatan kerajaan... pasukan pertama sekali yang mendaftar...

 
 antara trek kayu yang berlumpur....

 
 fatya... sempat lagi aku mengeluarkan camera ku untuk snap gambar dia... mcm tau tau jer... heheh..

 
aku pun nak gambar gak.... time ini aku ngan fatya dah ke depan sebab salah sorang student aku mcm 'give up'... huhuhuhu... mental dia 'pecah'..... tak sebrutal mcm aku..! eh.. brutal ke aku... ish..ish... perasan! dan nampak tak tali camera yang tergantung tu... yezzzz.. Impossible is Nothing...!

 
sampai jer kat garisan penamat dan daftar di urusetia... aku dan student aku mandi sungai... masa ni memang sejuk tak hingat!.... tapi aku terjun gak... hehehee

 
 lepas mandi.... makan... tunggu keputusan keluar... bertolak balik... inilah muka-muka yang tido keletihan... letih ker..? aku tak ngantuk pun... letih pun tak... cuma tapak kaki sakit... hehehehe... 


petang tu sampai umah... memang aku baring dengan tinggikan kaki... malam plak aku urut skit-skit... buang bisa-bisa ni... tapi still sakit sampai hari ini... aku dapat luka sebab tersandung kat pokok berduri.. huhuhu... ahhh.. dah biasa.. hmmm... hari ni dah masuk bulan November... hmm....

oklah... ta ta for now....