Sunday, August 28, 2011

Sahur @ Broga

salam... hehehehe... yup... ni sepatutnya entry  minggu lepas... tetapi disebabkan aku agak busy ngan keje hakiki so aku hampir ter'lupa' nak buat entry shaur di Puncak Broga...

hehehe... alhamdulilah... dapat juga si kodok sampai siap ngan sahur di Broga... maybe lepas ni aku bwk cik ijo aku ni g Tabur pulok.. yalah.. hari tu aku terlupa angkut dia naik broga dan tabur... heheheehe...

actually aku ke Seremban kerana ada meeting bersama KOHM... so meeting yang pertama ni aku kena tunjuk baik skit.. bukan apa.. kesian si garfu buat sengsorang... ikutkan aku turun masa iftar tapi disebabkan aku ada keje lain pada masa iftar KOHM tu so aku dtg awallah...

12 Ogos aku bertolak petang so sampai KL dalam jam 8.30 malam... berbuka di RnR Rawang jer... aku just minum panas jer... actually aku masih tidak lapar... lepas amik keta aku terus amik Isz di Gombak dan terus amik Zety... kami terus bertolak ke Semenyih... waktu itu garfu dah 2 kal call aku tanya lokasi... hehehehe... so aku biarkan diorg gerak dulu memandang masa jam dah kol 11.45 malam... ikutkan perjanjian berkumpul pada jam 11.00 malam... tapi sebab jammed, hujan dan lain2 hal, kami sampai dalam kul 12.30 pagi siap tapau McD... hahahhaa... 

kami sampai di kaki Bukit Broga dalam kol 12.50 pagi... so checking barang dan tukar seluar kami terus panjat dalam keadaan gelap ditemani headlamp... akhirnya kami kumpulan ke-2 sampai dalam 1.15 pagi dipuncak broga... hehehehe... elok2 sampai niat nak attack kumpulan 1 iaitu kengkawan yg lain tapi... hahahaaaa... diaorg dpt kesan kami pulak... walaupun kami dah off headlamp tapi kerna cahaya bulan mereka tetap leh kesan kami... dalam dengar2 diaorg dok sebut2 kami muncul... hahahaahaa.... tengok garfu siap buatkan milo panas terus cukup membuat sayu... hehehhee... turut ada bersama hawa, awie, are-nim dan yang lain2 yang aku baru kenal2... hehehee... uncle, dinkdunk, jerul, kaede, yen, garfu dan lain geng lelaki yang aku baru kenal...

kodok @ McD.. Generated by Facicons

tunggu giliran nak shot.. Generated by Facicons

aku, zety dan ohm...

mulalah nak wat giler2..

pagi yang sejuk dan dingin...

kodok... 

keindahan disirami cahaya bulan...

hawa, kaede dan awie...

garfu..

awie, hawa, kaede dan isz... 

sambil lepak, bergambar dan landing... yeah... angin makin kuat gak kat atas tu.. so dalam 2 jam macam tu kami siap2 turun.. dalam kol 3.30 pagi mcm tu kami turun perlahan-lahan sambil garfu dok bagi arahan... hehehee... dan dalam dok sibuk2 nak turun tu aku sempat gak snap picture dioarg... hehehee...

esoknya petang kami bergerak ke Seremban.. beriftar bersama-sama ahli OHM lain... ninie, jerul, yen bersama sepul menunggu kami di RnR Seremban... aku, isz, zety dan jo lewat sebab JAMMED... arghhh... tension aku ngan jammed... so kami sampai dalam kol 6.00 petang.. dan terus ke Bazar Ramadhan Ampangan... 

murtabak singapore..

akok...


mulalah pusing2 cari makanan utk berbuka... hehee... zety dan ninie dah menghilang... aku, sepu dan yen dok tunggu murtabak... jo, jerul dan isz sudah hilang... hehehee... rupa-rupanya mereka dok pusing... so lepas tu aku,, sepu dan yen pulok dok pusing cr makanan lain... 3 kali gak pusing sebab masing2 dok fikir nak makan apa... hahaaha... jo beli banyak gak... heheheh...

kuih muih...


lepas berbuka, solat dan sebagainya... mulalah kumpul balik kol 10.00 mcm utk meeting AJK KOHM... hehehee... biasalah... nak meeting pun mulut dok pot pet lagi... hahaahaa...


rusman...

garfu dan zety..

kodok ohm...

yen..

settle meeting dalam kul 2 pagi... huhuhu.. kami ramai2 keluar merewang2 sambil layan si ninie mencari McD... hehehee... 


jejalan di UPTOWN...

brother yang mencari rezeki lewat malam...

yen, joe, ninie, zety dan kaede...

skuad guard... hahaha... sepul, jerul dan nazmi..

jalan-jalan lagi... cari apa ntah..

dok paln nak g McD..

aku, zt dan ninie..

syed, yen, isz dan zety..

balik pun dah kol 4 pagi...masing2 cari tilam dan bantal.. hahahaa... termasuklah aku... mata aku takyah cakap lah... mmg standby nak tido... hehehee...

sahur garfu yang kejut... yeayyyy... lepas sahur.. tdo balik lepas solat subuh.... hehehehee... sebab janji nak g Bkt Putus kul 9.00 pagi.. so leh tdo lagi... hahaaha...


sekali pagi tu garfu ketuk pintu kul 9.00 pagi.. hahahahaa... maluuu... hahahaa... so cepat2 bangun dan mandi... kemas2 apa yg patut... geng lelaki pun sama... hahaha... pagi tu garfu dok gelak2 kat kami semua... ceh hampeh... 


kumpul dulu.. tunggu bos dtg.. hik hik hik..

tujuan kami ke Bukit Putus adalah untuk rikie kawasan yang akan diadakan Bio-D Race... hehee.. projek pertama kami untuk orang luar... so kami bincang-bincang untuk lokasi check point dan sebagainya lah...

tgh mencari sudut-sudut utk tanda..

jerol, zt, yen, nazmi, garfu dan rusman..

bincang untuk aktiviti di lokasi ini... hehehe..

hahaha... lama gak kat situ.. ubah3 untuk kesesuaian dan faktor keselamatan itu penting...


dalam kol 3.30 petang kami balik.. kali ni joe yang bawak... hehehe.. aku membuta ngan zety kat belakang... lepas hantar zety di Serdang... joa dan isz hantar aku di Pudu Central... so aku akan terus balik Kedah tanpa singgah mana-mana lagi... hehehee...

satu hari tu aku membuta jer dalam bas... heheheehe..

pewai sebab tak cukup tido... hehehee..

Thursday, August 25, 2011

duk mana..

huhuuhu... sejak akhir-akhir ni aku kena kutuk... kena kutuk ngan staf aku, kena kutuk ngan bos aku dan jugak kena kutuk ngan akak2 terutama kak yus dan kak ina... dan kengkawan yang lain pun duk kutuk gak aku... huhuhu... orang lain duk punya plan dan cakap pasal raya aku pulok otak dok fikir nak masuk hutan.. nak naik gunung.. toing2...

apa tak nya, bulan pose ni pun aku panjat bukit... pastu raya ke-3 pun aku akan panjat bukit gak... then 2 minggu lepas raya aku maybe akan ke Gng Batu Putih... so bila meeting 'golongan orang lemah fizikal' baru-baru ada game di Southern Thailand... dan aku blank seketika....


apa tak nya... punya dok plan baik nak sambut raya kat puncak gunung, tetiba kena paksa cancel pulok... huhuhu... terus terang... otak aku mmg dah set up dah makan ketupat rendang kat puncak gng... mmg dah set.. plan awal pose lagi tu... dan hari2 aku dok tunggu saat mcm ni... nak mengulangi sejarah kali ke-2 beb tapi...

bila big bos dah kuar statement mcm tu... dan wajib kan aku kena g gak event tu... so kena pegi gak... actually event mcm ni aku dah banyak kali elak... dan elak... banyak bg alasan sebab aku tak minat... so bila big bos dah xmau dgr lagi sebarang alasan.. alahai... nampaknya gaya nya aku kali ni YANG MENURUT PERINTAH ler... huhu... but...

aku still think positif... tak lari gunung dikejar... ahakssss.... tiba-tiba teringat kat abg aki dan abg zul guide masa naik tahan bulan mei lepas... yalah... ada cite disebalik 'takkan lari gng dikejar'... hahahaha...

Monday, August 15, 2011

remove

salam ramadhan uols...

actually aku malas sebenarnya... malas sangat2 dengan **** seseorang tu... so bila aku dah rasa cam meluat dan bosan.. malas lah aku nak amik tau lagi... maka dengan itu aku REMOVE jer..

hahaaha... tak payah aku nk mata aku gedik tgk atau papar jika ada new post... haahaha.. so kureng pose aku karang... anyway.. nye..


Sunday, August 7, 2011

segmen cx's : geng UiTM by Campus

salam adidas guys...

oklah... aku just masuk ruangan blog ni setelah diinvite oleh tuan tanah CX's... klau korang nak masuk gak korang leh tgk2 dan clik kat cx's : geng UiTM by Campus ni.. pstu korang buat lah mcm aku buat ni k... dan jawab jer soklan dia tu...




UiTM Shah Alam
Diploma in Health and Fitness
ex-student


oklah... got to go... 
ngantuk hari ni... ntah naper....

tapi... aku ni ngantuk ke PEWAI...
adehh...

Tuesday, August 2, 2011

Salam Ramadhan Al Mubarak 1432H

salam guys... korang puasa ker... ehh aku pose ler hari ni tapi aku xtau lah tahun ni penuh ke tak... nak wat camner... kewajipan kita... walaupun sakarang ramadhan tapi aktiviti sukan dan aktiviti rekreasi tidak akan berhenti.. heheheh... so mcm2 plan dok dalam kepala aku... aktiviti kayak tetap dilakukan cuma awallah skit kan... hhehehehe... 

so aku ingin mengucapkan Salam Ramadhan Al Mubarak 1432H buat semua kengkawan outdoor, kengkawan sukan, student kerexs, seketeriat rakan muda, kengkawan Kelab OHM, kengkawan GO walaupun aku taklah kenal sangat... heheheh...


aku mohon maaf pada korang jika ada kekasaran dan kesilapan semasa pendakian bersama... beraktiviti bersama... tegurlah mana yang patut,k... selamat menyambut ramadhan al mubarak guys...