Monday, June 28, 2010

Backpacking

salam adidas...

hmm... aku akan outing lagi sekali... kali ini 1 minggu jugak aku takde di ofis dan sedah tentu tiada di Kedah... yeah.. backpacking lagi sekali... bila dah 6 hingg 7 hari kenalah buat persediaan mental dan fizikal.. fizikal insyaAllah tapi mental aku ni... takut 'pecah' di perjalanan... hmm.. lama gak aku tidak membuat checklist untuk hiking dalam 6-7 hari macam ni... aku pun dah lupa.. last aku checklist pada tahun 1996 dan 2000.... then yang lain amik masa 2-3 hari jer... huhuhu...

kali ini aku akan bersama OHM.. tujuan aku hanyalah untuk mendapatkan pengalaman dan penilaian laluan supaya aku boleh merancang untuk aktiviti ini kepada student aku.. heheheheh...

susah gak klau ilmu hiking aku ni kurang... hanya berharap pada mental dan fizikal.. jom kita wat checklist sama-sama nak..? tolong aku buat preparation utk barang2 makanan + perubatan + peralatan... malam tadi aku dah buat skit checklist :
1. tent
2. sleeping mat
3. sleeping bag
4. inner
5. raincoat
6. stokin
7. backpack
8. light slack
9. kasut
10.sandle
11. tali
12. makanan such as maggie, coklat, muchroom soup dll
13. headlamp dan touchlight
14. spare battery
15. pakaian persalinan untuk malam
16. perubatan such as pcm, BVG, balm panas @ vicks
16. lagiiiii............?

uish.. tetiba lupa plak...hmmm... plz help me.... hehehe...

Thursday, June 10, 2010

Sejarah - Sinar Harian

salam adidas semua...

suratkhabar Sinar Harian Utara 6 Jun 2010 telah memaparkan kejayaan aku dan pelajar UiTM Kedah dalam misi Tawan Gunung Kinabalu...  waktu ini aku berada di Pulau Pangkor untuk bengkel teambuilding.. aku mengetahuinya dari sms seseorang...

apapun terima kasih kepada Pn Shahrina yang sanggup mencari keratan akhbar tersebut walaupun pada 6 Jun itu beliau juga berada di Pulau Pangkor..

Wednesday, June 2, 2010

Gunung Angsi

salam geng...

walaupun aku telah mendaki banyak gunung tapi aku tidak pernah dan memang aku dari zaman study lagi aku mmg teringin sangat nak climb Gunung Angsi... serious YES...  tak kisah klau korang nak kutuk aku sekalipun.. aku tak peduli... mungkin ada yang cakap aku bangga sebab dah tawan Low Peak Asia Tenggara dah main la ngan gunung2 yang rendah2 ni kan...? hahahaha... i don't mind.. sukahatilah korang nak kata apapun... tapi hanya aku jer tahu apa yang inginkan.. 

ao biarlah.. aku mmg teringin dari dulu nak climbing Gunung Angsi ni... ketinggian nya 825M... tapi treknye tetap mencabar aku... walaupun aku baru jer balik dari Gunung Kinabalu (4 Hari) tapi peluang yang di hulurkan OHM tetap aku tidak lepaskan.. bukan nk tunjuk PRO.. tapi keinginan aku tentang Gunung Angsi adalah pilihan ku kini.. kepuasan aku sebenarnya....

jom... kita layan trek ANGSI... 

aku, anand ngan lupa lah nama sorang lagi ni...

low profile.. heheheh... yer ker... sebab aku tak nak injured... huuhu... karang mental aku 'PECAH"

Canterburry... hahahah... layan... tapi aku still ngan adidas...

isz ngan syed... sedang lepak2... 2 orang ni bleh jadi sweaper... hahahaha..

anand yang semput... hahaha... dah cakap slow2 la skit tapi dia over excited plak... aku pun excited gak sebab pendam lama hasrat nak naik angsi... Brader Garfu dan Syed yang tgh tahan gelak... yer ker...

nampak jer senang 37 min ke puncak... tapi bila korang rasa penatnya... huhhuhu...

ZT ngan isz pun leh tahan gak...

signboard submit G. Angsi... tapi perlu melalui ini dulu... hahahahah... macam naik gunung ledang plak... Gunung Kinabalu xyah sebutlah...

Syed yang mendahului sebab... masa tu biar org yang semput kehadapan... supaya tidak ketinggalan di belakang... huhuhuhu.. Twister aku camaner...?


turn aku plak...

bagi aku naik gunung atau bukit mana-mana pun ada cabaran-cabaran dan halangannya yang berbeza... no istilah TEGAR dalam rekreasi ini... kepuasan dan pengalaman melebihi segala-galanya... so back to Angsi... ada citer disebaliknya perjalanan kami ini... semuanya bermula semasa Syed membuka beg nya mengeluarkan 100 plus untuk anand.. so secara tak sengaja aku ter'serempak' ngan TWISTER... so puas aku pujuk dia utk Open It tapi tak layannya... katanya kita buka dipuncak... aku mmg tak puas hati... so berbagai helah politik dan psycologi tapi tak dilayannya.. kekadang dia kat atas.. kekadang kat bawah.. so aku begitu risau klau aku sampai dulu, kang dia sampai twister tu dah abih... huhuhu.. namun kesabaran itu ada lumayannya.. heheh..

so inilah katak aku bila dia melompat kuar dari beg tika sampai di puncak angsi... hehehe... hari tu masa di Kinabalu, tak kuar sebab aku tak pakaikan baju sejuk... so karang dia beku aku yg nangis.. huhuhu...

bahana Twister di Puncak Angsi...

Frog n Twister..

anand, ZT, syed n aku...

OHM n frog aku....

bukti bahawa frog aku dah sampai kat Angsi... katak lain mana ada...

aku dan isz, pertama kali kenal OHM and the Gang... nice to know u all...

oklah... bye... insyaallah... lepas trip aku ngan OHM lagi... so klau korang nak berRekreasi boleh dapatkan info di oranghutanmalaya.blogspot.com.. ok..

-------------- IMPOSSIBLE IS NOTHING--------------------