Sunday, July 31, 2011

parking sauh

hurm...

sejak kebelakangan ni aku rasa macam nak 'parking sauh'... 



hurm....

aku tak nak berjanji sebab....

karang melanggar janji...

apapun perasaan nak gantung beg tu tetap ada...



argh... nak jugak parking sauh...

nak parking sauh dan....

tak nak angkat lagi...?


mental koyak kebelakangan ni... 

Sunday, July 24, 2011

just

hurmmm...

tiba-tiba aku rasa macam nak wat jahat pulak... actually minggu lepas lagi aku nak wat mcm tu tapi... tak sampai hati.... then... aku rasa macam kena gak lah.... hurmm.....

ada salah ker.... taklah... cuma terasa skit jer... hehehehe... 

who..? secret...

wee... weee... weeeee....

hehehehehe...


Monday, July 18, 2011

Bukit Tabur

salam geng... lama rasanya aku nk cite skit tentang Bukit Tabur... bukan malas tapi ntah... keje menimbun2 dan aku sibuk ngan KIK... adeyyy but... what to say... paksa rela jugak jawabnya... so entry Tabur ni mmg bertangguh-tangguh sebab benda mcm ni lah... hahahaha... nak salah kan keje plak... heheheeheh... actually bukan sebab keje ok... cuma keadaan aku xberapa nak ok so lambatlah skit entry ni kuar... huhuuhu... so yuk continue...


3 julai lepas,selepas subuh aku terus kuar dari rumah.. huhu.. aku bangun lambat gak lah tapi takpe... sebab dekat je Bkt Tabur dari umah aseng... heheheh.. Bukit Tabur ni korang kena lalu taman melawati dari wangsa maju... hehehhe.. so lepas amik jo kami terus g tempat isz... dok tgk isz dah tunggu... 



lepas beli sarapan, kami terus ke Kelang Gate.. tengok.. wahhh.. ramai btul.. tambahan pulak hari ahad.. for sure lah ramai.. adehh... lepas parking keta, isz angkut aku dan joe masuk ke dalam... lepas parking moto, kami terus mendaki... isz pada mulanya nak pakai kasut tapi terus cancel sebab aku pakai sandle jer... huhu.. dan joe tetap juga nak pakai kasut... hehehe... tapi aku menyesal gak tak pakai kasut.. hurmm.. 


trip kali ini zety tidak mengikut kami... katanya gastroit dia sakt2... hehehe... for penangan broga semalam... dah la pakai jeans pastu tak warm up pulak... memang MARVELOUS...! 

tepat jam 8.30 pagi... perlahan-lahan kami mendaki.. memanjat dan ada lagi yang masih naik seperti kami... huhuhu... ramainya orang naik turun naik turun... so mula-mulanya akan melalui kawasan yang ada pokok-pokok tinggi... dalam 15 minit aku mula nampak batu... lebih kurang mcm rock garden gitu... heheheh.. seronok aku... time tu plak angin agak kuat.... wahhh... best...

posing tak hengat.. kena marah ngan isz sebab posing sama jer... ^^...


lepas mendaki.. akan mendaki lagi.. wah suka-suka... memang aku suka... peluh dan relax... joe agak penat... but perlahan-lahan... isz pun slow2... sebab mendaki kan... hehehe sebab tu aku follow belakang... play safe, dowh... semuanya ok...

aku tengah menjawab call dari chunk, student aku.... heheehe..

mendaki jer....

heheheheh....

turun pulak... sebab aku xmo lalu kat batu-batu yg tinggi dan tajam2...

peace kodok...

heheheheh....

berpeluh gak naik tabur ni....


wahhh... actualy memang aku teruja sangat nak naik Bukit Tabur dan Bukit Broga nih dan akhirnya kedua-duanya telah aku sampai.. alhamdulilah... heheheheh.. so naik Bkt Tabur memang best.. panjat.. panjat.. panjat lagi.. view tu tak payah cakap lah... memang akan nampak KL...


posing maut joe...

alahai... sempitnye celah2 batu itew....

posing happy...

panjat, kodok... bukan ko melompat ker....


puncak demi puncak kami mendaki... dan sampai satu puncak tetiba aku rasa gayat... betul-betul gayat... betul lah... korang kena percaya... seumur aku ini pertama kali aku rasa gayat... tak percaya...? korang tanya isz ok... @^@... 

untuk seketika aku berpeluk kat batu-batu... huhuh... waktu tu baru lepas hujan tapi tak lebat sangat... so kami dok kejap sambil tunggu hujan berhenti dan ramai gak yang berpatah balik dan ada jugak yang meneruskan... lepas hujan berhenti dan angin bertiup mengeringkan baju kami yang agak lembap... so teruskan perjalanan... 

dan nasib baik isz tak snap picture waktu aku gayat... hahaaha... maluuuuu, dowh... tapi benda2 mmg betul2 berlaku... masa aku naik Gng Baling pun aku tak gayat pun... or maybe keletihan semalam masih tersisa... yalah balik kol 3 pagi dowh... huhhu... benda2 mcm ni perlu diakui... jgn simpang ego kita di tempat2 mcm ni ok kerana akan membahayakan diri kita... dan menyusahkan kawan-kawan kita... why..? nanti aku citer ok... hehehe

orang tengah turun... huhuhu....

joe plak naik....

 aksi 1

aksi 2

aksi 3

tak lepas lagi.... rock ni... dah 5 minit dah... ahaahahahah

aksi 4

aksi 5

aksi 6 - baru lepas 1 stage...

mesti korang pelik kan... nape picture aku kat atas satu persatu aku dok memanjat kan... sebenarnya aku mengambil masa 10 min untuk aku panjat rock yang tinggi ini... betullah... aku benci memanjat rock... jgn tanya nape, k... 

lepas panjat, turun pulak... but ok lah... huhuhu.. kena paksa diri gak.. takkan nak kena patah balik pulak kan... NEVER! huhuhu... so terdengar adik aku bertanya isz... ada bape puncak lagi... takkan panjat lagi... aku diam jer... tak nak komen apa... isz cakap 5 puncak...owh.. mulalah aku tanya.. puncak rock yang mcm ni ker.. selamba cakap tak... puncak rock mcm ni ada satu jer... owhh.. aku dengan happy ckp yes...! tapi... kena tipu... argghhhhh....


aksi aku bila kena memanjat batu lagi.... TIDAKKKKK....!

kena turun pulak.... heheheeh....



lepas turun ni kena panjat lagi satu rock... baru sampai puncak.... yeayyyyy.... sungguh aku teruja bila dah nak sampai puncak... hehehehe.. suka aku... so laju gak panjat rock tu... tiba2... aku nampak isz duduk sambil senyum di bawah pokok2 renek... aik... mana puncaknya... tu jer puncak nya... nama green garden... what..? ni jer... no beirut... hurm... but what to... so xder ke sapa2 nak pasang papan tanda ker kat atas ni.... heheh...

aku yang tengah melepaskan kekecewaan... hahahaha...

 tabur @ gatorade..

tak lah... ini adalah tanda aku dah sampai disini... cuma kodok aku tertinggal dalam keta... adushhh... so ganti ngan gatorade jer lahhh... heheheehe...

lepas tunggu joe sarapan bihun dan lepak2 kejap... kol 11.30 kami mula gerak turun... hurm.. nak turun ni kena turun kat tempat yang aku panjat tadi... hahahaha... so trail turun agak laju... dan aku biasalah... lambat, lembap dan 'mekngot'... hahahah... 
sambil mula sms zety supaya tunggu di bawah... sebab lepas ni nk g mandi kat pool... yeayyy... walaupun niat asalnya nak remdam kaki jer... ek elehhh.. sembang la sangat remdam kaki... tapi... bila tengok airnya... wah.. terus terjun... ye tak isz... hahaha...

joe yang first turun....

joe, zt dan isz...

sukanya zety... 

yup geng.... airnya tak sejuk.. dan teramat lah jernih... ini adalah air empangan klang... amat jernih sehingga boleh nampak dengan jelas didalamnya... redup dan bila kena panas, cahaya daun-daun sekeliling terpancar di airnya... SubhanaAllah...

aku jugak nakkkk... sebab akirnya tak sejuk... hehehehe..

jo tengah berenang... so boleh nampak kan airnya... heheehe...

aku ni tobat naik tabur tu taklah... tapi klau serik tu adalah skit... cuma yang pastinya... aku akan dtg dan naik lagi Bkt Tabur sebab kodok aku tertinggal... dan kali ini aku akan pakai kasut... tak nak lagi pakai sandle sebab sakit kaki pijak rock yang tajam-tajam... dan aku perlukan rehat yang cukup klau nak naik tabur ni... yalah nanti gayat dan pewai lagi kan susah... hurmmm...

oklah geng... cukup dulu setakat ni k...

mental koyak @ pewai..

Saturday, July 9, 2011

cooling down at Broga


hehehe... 

salam geng... jom aku sambung entry lepas.. yup balik dari OHM Race 2 julai yang lepas, kami sebulat suara menuju ke Semenyih untuk buat warm up dan cooling down di Bukit Broga... hahahaha... plan ke Broga mmg sudah dirancang tetapi kali ini baru menjadi terutama kepada aku... hahahaha... nak wat camner... keadaan aku waktu itu tidak mengizinkan... heheheh... so kali ni plan gila ini datangnya dari zt... kami layan jer pakai jeans, slack dan shortpants serta bersandle naik broga... hahahaa... kerja gila...

lagi pulak waktu itu jam baru menunjukkan kul 3.30 petang... aduhhh... PANAS dowh... tapi bila mengingatkan orang ramai akan naik waktu ptg dalam jam 5 petang, kami terus bergerak naik... wah best.. sebab nak amik gambar cantik sekali... taklah... bila nak amik gambar, orang ramai menumpang kamera... heheheehe... btul tak...?


signboard...

 model talent D90 plus tukang amik gambar...

setelah jo menukar kasut, kami semua bergerak ke kaki bukit broga... panas jgn cakap lah...  dalam beg isz ada twister besar dan air bertenaga yg dirembat masa OHM Race pg tadi... hehehe... dan ada sedikit buat-buahan yang telah dimenangi oleh Zt... nasib baik isz tak buat gila suruh aku beli durian... klau tak mengadap durian dengan tgh panas kat puncak Broga... hik.. hik..

jom... kawasan kelapa sawitt... hati2.. ada anjing tak.. adoiiii..

mendaki skit-skit...

dalam perjalanan nak naik, mata aku melilau sekeliling... yalah.. tempat-tempat mcm ni kan ada anjing... karang ada yang kena kejorrr... setelah pastikan perjalanan selamat, barulah aku langkah dengan gagahnya mengikut langkah zt dan jo... wahhh.. semangat diaorg... heheh..

 view...

belum sampai puncak 1, kami dah ternampak view yang amat cantik... wahhh... subhanaAllah... petang yang sangat cerah dan sesuai beriadah... maka peluh yang keluar bertambah-tambah kuar dengan lajunya.. hahahah... apalah jenis ayat yang aku guna ni.. rosak bahasa.. ahaaksss...

model2 bleh tersenyum gumbira kecuali jo...

zt yang agak penat sebab PANAS....

aku yang layan... 

layan hati yang tgh lara..

isz dan zt...

kami terpaksa berhenti mencari teduhan.. cuaca yang panas membuatkan zt dan jo agak penat... dan zt maybe penat berRace pg td tak habis lagi... kesian dia... arrrggghh.... sapa suruh ajak buat cooling down kat Broga... ahaksss... aku dan isz masih maintain.. yalah... bermain panas sudah biasa... heheheeh...
model talent yang hensem...

model talent zt...

model talent isz...

hah.. panjat... tinggi dowhhh...

jo...? panas erk...?

model talent yang cun... Zt..
cepatnya..

wah.. wah... aku jgk ketinggalan....

nak naik ke Puncak 1 agak berbahaya... walaupun trek kering tapi berpasir membuatkan kami naik dengan berhati-hati... paling tak tahan isz... wah siap berlari-lari gitew erk... hahahah... aku jugak laju naik... yalah.. klau mendaki aku leh jer... tapi klau nak turun nantilah yang akan memPEWAIkan aku..huhuhu..

apa tu zt.. tak puas hati ker....

yesszaaaa... Puncak Satu (1)...

angin yang menderu... bestnya...

model talent izan @ kodok....hehehehe..
models..

lorrr... merajuk ka..?
owh.. tumpang merajok ker...

jom... jom naik puncak dua pulak..

wah semangat zt memanjat...

puncak dua agak lapang... mcm botak jer...

aksi yang dirunggu-tunggu... heheheehe..

zt pun sama..

hehehe... apa yang ko tersengih tu, kodok... (ayat bro garfu)

mcm nk terjun jer...

cantek jer view langit biru itu...

tak puas hati ke cik zt..

hurm...

2 org model of talent D90...

wah... isz dan joe pun berposing tak hingat!

jom.. panjak lagi...

ko training olahraga ke, kodok... 

yuk... panjat lagi... naik puncak... 

rock climbing ker, kodok... badan berat dowh..

perghhh... model powerbar... ahakksss..

yang ini pulak...

what are u try to do...

2 beradik..

yuk geng...

lompat lagi... kaki tu ok ker...?

zt pun xmo kalah berposing..

tinggal aku..? jangan...

jo "camne nak lepas ni... sempit..." ahaksss...

wah... isz dengan gagahnya... 

erk...

puas hati korang...

aku pung...

sukanya aku...

zt... masih tersenyum lagi..

model powerbar perisa durian... hahaahaha..

ni pehal pulak...

twister, air bertenaga, buah epal dan oren yang dipetik dari pokok..

erk.. buah epal...

buah oren..?

lepas rehat dalam 45 minit sambil mengambil gambar kami mula turun... waktu itu dah jam 5.30 petang... ikutkan memeng awal dan terniat gak nak layan senja tapi... mengenangkan aku mahupun zt dan isz tak bawa headlamp dan peralatan lain niat terpaksa dibatalkan....

yuk turun...


orang yang paling merana nak turun adalah aku... huhuhu.. joe dan isz paling laju turun... wah salute aku dengan diaorg... joe pun okay... tapi bila lepas dari turun puncak aku berlari ke puncak 3 sebab nak suruh isz amik gambar dari puncak 4... heheheeheh...

sempat lagi berposing... masa nak turun... 

berlari aku... ceh isz memperkena aku...

kemudian lari lagi... semuanya gara-gara xnak ada orang lain dari kami bila kami sampai puncak 2... heheheh... so berlarilah aku... tinggalkan joe dan zt yang turun dulu...

alamak... org dah mula naik...


dari puncak 1 turun ke bawah aku yang paling sengsara... aku pewai gak sebab zt mengikut aku dari belakang dan aku mula cepat2 nak turun... hahahaaha... tak pasal2 zt kena sergah ngan aku... sorry zety... aku sengsara skit bila nak turun ni..  so joe dan zt serta turun tinggalkan aku... sambil tunggu aku joe, isz dan zety nak bergambar dibuaian yang naik tadi... 

joe yang teringin naik buayan...

zt pun sama..

bila aku sampai kat bawah, kami sama-sama turun ke bawah... perjalanan ke bawah waktu itu jam 6.15 orang ramai masih naik... tapi aku tak tahulah sampai ke puncak atau tidak atau hanya naik pncak 1 hingga 2 sahaja... tapi ketika kami sampai di kereta waktu itu jam 6.30 petang pun masih ramai yang dok parking keta dan jalan naik... hurm...takper lah... asalkan korang selamat...

lepas penat dengan air kelapa..

sweet girl, zt..

lepas turun, semua pakat-pakai nak pekena air kelapa.. wah... bestnya... sambil itu makan satay.. cik zt kita belanja... hahaha.. terima kasih cik zt... 
dalam perjalanan balik kami merancang naik Bukit Tabur esok pagi... hahaha... yup.. jadik... so tentang bukit tabur aku citer next entry.. yer...

mental koyak..