Tuesday, February 23, 2010

EOQ Challenge UiTM Kedah - Saringan

salam adiDas semua...

hahahah... akhirnya penat lelah aku meninjau track berbalas.. naper...? sebab ada 2 pasukan yang berjaya mencatat masa yang terpantas... tetapi masih tidak boleh bersaing dengan masa terpantas aku... hmm... but its ok... semua pelajar aku ok, alhamdulilah.. selamat masuk hutan dan selamat kuar hutan.... heheheheh...

walaupun pelbagai dugaan yang datang dan keadaan track yang berubah, tetapi disebabkan 2 orang pelajar aku membuat tinjauan pertama jika track dan penanda hilang pada hari tersebut...

so FINAL EOQ Challenge akan diadakan pada tarikh yang sesuai... hanya 5 pasukan sahaja yang terpilih... so aku nak ucapkan ribuaan terima kasih tak terhingga kepada Bos aku iaitu En Shahrin Hj Ismail yang sudi turun padang dan melepaskan peserta... tak lupa juga pada En. Zabani Pit yang jugak penasihat pertama Kelab Rekreasi dan Sukan Lasak, En. Mohd Nazman Kohlit yang banyak membantu... dan seterusnya kepada AJK Kelab kerana korang sudi menjadi urusetia... dan turut bertrekking bersama aku... well...

  
semua peserta EOQ Challenge

impossible is nothing... itu cabaran yang aku berikan kepada mereka semua....
;) hehehehee

Thursday, February 18, 2010

Penangan Bisa Badan... YANG TAK HINGAT!

salam adidas semua...

hmmm... semalam aku dah pergi recce dan buat track baru kat Lata Mengkuang, Sik... trekking ini adalah sama juga jauhnya iaitu 12km... tapi ia akan melalui jalan balak-gaung buluh-sungai dan jalan balak balik... memang seronok jika dapat main air sungai... tapi yang pastinya trek ni agak KENTAL! dan hanya peserta yang tabah hati dan kuat mental jer boleh menghadapinya.... hmmm... aku pun mengambil masa 4 jam jugak.. tu pun aku jalan jer... selalunya aku buat 12km dalam trek hutan macam ni 45 minit hingga 1 jam jer... turun bukit naik bukit... heheheheh...

aku melalui jalan balak...

aku terpaksa mencari tanah yang kuat untuk turun bukit dan akan melalui denai buluh di jalan yang curam... klau hujan macam dulu... aku gelongsor je... hehehehehe...

 
aku yang rehat jap sambil dok nengok pakmat ngan pakdin makan nasi...

 
hamdi dan is... tapi aku tak pancit lagi... sama lah ngan 2 orang student aku ni... sebab diaorg dah biasa....


balik, kami minum kopi sini dulu... heheheheh....

kami masuk hutan tu pada jam 10.30 pagi... keluar pun jam 4.00 petang gak lah... lama kan... so nanti 20hb Februari aku akan berada disini lagi... aku akan bagi taklimat ringkas tentang keselamatan pada 19hb ni.. esok malam jer... segala persiapan telah aku buat.. jika ada hal2 last minute yang tak jadi... aku akan turut sekali melalui trek ini lagi... so kepada semua peserta GOOD LUCK ok....  

dan aku... pagi tadi memang ok... cuma bila dah masuk tengahari... aku dah rasa sakit... bisa-bisa ini mula menjalar sikit demi sedikit... itulah bisa badan... malam kang kena urut lagi skit... hmm penangan betul lah...

IMPOSSIBLE IS NOTHING!


Wednesday, February 17, 2010

EXTREME OUTDOOR QUEST CHALLENGE 2010

salam adiDas....

pagi ini aku akan buat 'marking' untuk Pertandingan sukan lasak ini... semuanya berjalan dengan lancar dan... beberapa laluan yang agak merbahaya telah pun aku 'cut' untuk perserta... kini yang tinggal hanya halangan belukar, berbukit dan meredah air terjun akan dilalui.... bagi aku ini hanya permulaan dan... jika mereka berjaya melaluinya dengan ketabahan mental dan fizikal... mereka akan berjaya dalam hidup...

Extreme Outdoor Quest Challenge ini akan diadakan pada 20 Februari 2010 bertempat di Lata Mengkuang, Sik.... program ini adalah kerjasama dengan Urusetia Kembara Lembu Emas yang setiap tahun menganjurkan Kembara Lata Lembu Emas...

aku akan buat marking bersama 2 orang pelajar KeReX's dan aku pun tidak tahu adakah mereka 'pancit' dulu sebelum aku... kerana sehingga kini aku masih mendahului.... 



Tuesday, February 16, 2010

CASIO VS ADIDAS

salam...

hari ni aku nak bercerita tentang jam adiDas yang pernah aku miliki... aku pernah memiliki jam adiDas original dan harganya RM178 ke atas... itu paling murah lah... aku memiliki jam tangan AdiDas metal silver setelah aku kembali dari Nepal pada tahun 2002.. itu masa aku study di UiTM dulu... dan sehingga kini jam itu masih ku pakai ketika menghadiri majlis-majlis rasmi yang kena pakai baju kurung or formal gitu... hahahaha... 

kemudian tahun 2003....  aku dapat hadiah birthday jam tangan adiDas... jenis tali sripes... not rubber tapi biasa-biasa jer... klau pakai jam tu aku tak leh lasak2.. sebab jam tu cepat tertanggal... so aku jarang memakainya... akhirnya jam tu hilang masa aku balik dari PD... hmm... masa tu tahun 2005...  agak kecewa sebenarnya... walaupun aku jarang memakainya tapi aku suka sebab pemberian dari seseorang...

selepas itu aku tidak lagi membeli jam AdiDas... aku lebih tumpu pada CASIO untuk jam tangan... untuk sport.. tak kisahlah.. ketika aku g kayak, swimminng or hiking... aku pakai jam CASIO yang lama... tu pun aku beli harga RM78... then tahun 2008, aku jatuh kuda... then jam tangan tu putus dan rosak... hampir 2 minggu aku tanpa jam tangan... huhuhuhuh.... then aku g Ranau, Sabah... menghadiri kenduri kawan ku, Fendi... then aku sambut birthday aku di Gunung Kinabalu seorang diri.... hari aku nak balik aku g merewang kat Central Point Kota Kinabalu... aku jumpa CASIO yang berharga RM179.. hehehhe... dan....

sehingga sekarang aku masih memakainya dan menggunakannya.... setiap aktiviti aku bersamanya... aku pernah jatuh kuda bersamanya... pernah berkayak dan mandi air laut selama 5 hari berrturut-turut tanpa menanggalnya... ke Gunung Ledang.. still lagi aku dengannya... so dalam erti kata even aku dok rumah dia masih di tangan ku.... ;)

then... klau aku memiliki jam AdiDas... aku akan cari yang lasak seperti CASIO ini... tetap teguh di sisiku.... cuma buat masa sekarang... aku nak memiliki jam yang pernah aku miliki... aku akui jam seperti itu mungkin tidak ada lagi tapi tengoklah camaner... heheheheh...

 
dulu dan sehingga kini... AdiDas Metal Silver


 pink stripes.... tapi jam tangan aku yang hilang tu warna Silver... hmmm....



yang ini plak... macam student aku beli tu... hmm.... cantik gak lah... tapi aku tak tau lah ketahanan nye camaner... adakah selasak CASIO aku..? ker harap cantik jer... hahahahahah.... oopps!


--------- IMPOSSIBLE IS NOTHING ----------------

Tuesday, February 9, 2010

NaSRiN dan adiDas....

salam adidas...

hehehe... kan entry yang lepas aku cakap g shah alam kan... so memang aku terbeli lagi adiDas tapi kali ini bukan untuk aku... tapi untuk Nasrin... hehehe... so takpelah... memang aku anggap macam anak aku gak...

 
inilah baby Nasrin... baru 4 bulan tapi beso dia... aku pun kekadang tak larat nak dukung lama2... huhuhu...


 
inilah kasut adidas yang telah menjadi miliknya...

 
lawakan... so adakah Nasrin akan menjadi lasak seperti aku..? tidak... sebab ibunya ada...


Nasrin yang goda aku beli kasut adiDas untuknya... asalnya aku nak tunggu dia bleh berjalan.. baru aku nak belikannya... baru puas hati....tapi takpelah.. 


semalam... aku g teman seorang pelajar aku beli jam adidas... cantik gak lah.. bleh buat aku AGAK JEALOUS dan AMAT MENYESAL suruh dia beli jam tu... huhuhuhuhuhu.......

 inilah jam nya...sporty tak ingat!

  
yang ini pattern lama... tapi cantik gaklah....

hmm... aku ni selagi namanya ADIDAS.. apapun cantik... hehehehe..

oklah... bye dulu ....

Monday, February 1, 2010

PerFume, Shower and SlacK

salam adidas semua....

hehehehe... apapun aku nak tunjuk aku nye happy dulu... hehehehe...

2 last week kan aku cakap aku ada attend majlis anugerah tapi before that aku g me'ronggeng' kat Sunway Piramid... hehehehe... aku jejalan dengan niat sebenarnya nak cari beg tangan adidas yang aku nak... tapi aku tak jumpa... dah la tu high heel yang aku nak plak takde saiz utk aku... huhuhuhuhu.. sedey gak la...

so aku ter'beli' perfume and set shower adiDas... hehehhe... TERBELI ker..? hahahaha... gilo ko izan... sangup menghabiskan duit untuk adiDas... heheheh... my mum tahu... naya... but wat to do aku dah beli.. hahahahaha... student aku plak dah malas nk bising sampai diaorg hanya mampu menggelengkan kepala... hahahaha... pastu masa nak tgh tunggu student lain, aku ngan Farah g ke 'ladies'.. i mean toilet lah.... hahahaha.. elok-elok kuar jer aku nampak kedai adiDas yang aku tak masuk lagi... so aku heret si Farah masuk kedai adiDas tu... memang aku tak masuk lagi pun kedai tu... padahal setiap sudut yang ada kedai adiDas (yang aku dah tahu la) semua dah aku masuk.. so aku terpandang slack hitam adiDas... hahahahha... WAJIB BELI... hahahahaha... mula-mula aku rasa macam takde saiz jer... pastu tanya penjual tu dia cakap ada satu lagi saiz yang mungkin untuk aku.. so dia kuarkan... hahahaha... dapat beli gak.... tengok! LAIN YANG DICARI LAIN YANG DIBELI.... hahaha... wat to do... it my life... hahahahaha...

 
slack, shower water sport and set perfume....




set perfume... perfume and shower.. then free case adiDas.... hehehehehe


  
slack.... originality... huhuhuh... i love it...


actually... memang aku tak tahan godaan klau tengok atau ternampak brand adiDas ni.. 


Black Slack with Shower Water Sport... actually aku beli shower water sport just for my swimming... so aku TERBELI... hahahaha... 

wat to do my frenz... i just love it.. it make me feel ggod and confident... ceh... promote la plak erk... minggu ni aku akan ke Shah Alam lagi... maybe akan atau TERBELI lagi...? hahahah...

so... IMPOSSIBLE IS NOTHING....