Monday, April 25, 2011

endure oh endure

gila ker apa aku...
baru turun g. tahan dan... 
tak sampai 2 minggu naik lagi gunung tahan..

gila ker apa aku...
tapi kali ni crossing dowh....

giler ke apa aku...
penat tak hilang lagi... 
nak naik pulak... dah tu gunung yang sama...

giler ker apa aku...
itu bukan sesi 'cooling down'..
itu sesi cari penyakit...

giler ker apa aku...
semangat ada... 
tapi.... 
fizikal camner...?

giler ker apa aku...
tahun lepas nyer citer pun belum habis...
nuang-ledang-jerai-kinabalu-angsi-tahan-cus..

giler ker apa aku...
tahun ni nak buat citer baru ker....
apapun... checking fizikal dulu..
walaupun mental tough tapi...
fizikal PEWAI...
watper...

giler ker apa aku...

Wednesday, April 20, 2011

exam...

hari ni student aku dah start exam...

heheheh...




bertarunglah...
bertarunglah...

menghadapi exam dengan semangat WAJA..
jauhi lah 'HAL' lain yang boleh mempengaruhi kamu semua...





untuk WAFA, BAIE, AJIK, AMZAR, ISZ, HAMDI, ARM dan ACAP...

ada sesuatu untuk kita.... heheheh...

good luck...

hahahahaha...

Monday, April 18, 2011

Kejohanan Bola Sepak Piala VC 2011

hi geng..

kali ini acara tahunan iaitu Kejohanan Bola Sepak Dato NC kali ke berapa aku tak pasti (huhuhuh..) telah pun diadakan di UiTM Johor, Johor.... wahh... inilah pertama kali aku jejakkan kaki di Segamat... sebelum aku pernah sampai di Sagil dan Tangkak... tapi belum melepasi ke Segamat... rupa-rupanya dalam 1 jam perjalanan jer akan sampai di Segamat... heheehehe...

aku masih lagi bermain bola sepak dan aku tidak ke Segamat untuk main bola yer tapi... sebagai fisio @ Medic.. wahh.. hebat tak aku (riak le plak minah ni...)heheheheh...

dah kuar ikut tol Tangkak...

pintu gerbang UiTM Johor... kol 3.00 pagi...

barisan kebanggaan UiTM Kedah

menjadi harapan untuk berjuang habis-habisan...

perlawanan pertama Kedah vs Johor
keputusan : Kedah - 2, Johor - 1

malam perasmian dan makan-makan serta berkarok... huhuhu...

cabutan bertuah... walaupun banyak tapi... aku tak menang pung... hmmmm... BORING!!

perlawanan ke-2 Kedah vs Terengganu 
keputusan : Kedah - 1 , Terengganu - 4

penyampaian cenderahati yg disampaikan Kapten Pak Din...

habib ex-student... dan hafiz semangat giler nak masuk padang namun tetap aksi dpn kamera..

Ref tengah memberi penerangan dan kerjasama dari kapten pasukan masing-masing...

keputusan : Kedah - 13 , Negeri Sembilan - 0

keputusan kumpulan A dan B..

keputusan kumpulan C dan D...

jadual dan keputusan liga...

johan dan naib Johan Kumpulan

bertemu pasukan Pahang di Suku Akhir..

pertukaran cenderahati..

keputusan : Pasukan UiTM Kedah hanya layak Suku Akhir dan kalah dengan pasukan UiTM Pahang dengan keputusan 3-0.. oklah tu... yup... keputusan yang sama seperti tahun lepas... tak apalah... 

bagi aku diaorg dah buat yang terbaik dan itu saja pemain yang ada... apapun... aku cukup berterima kasih kepada diaorg ni sebab sanggup korban keje semata-mata komitmen dalam sukan selama seminggu di nun Selatan... berbanding staf yang lain tidak mahu turut serta malah jauh sekali memberi sokongan... hmm...

korang semua dah membuat satu (1) rekod baru iaitu JOHAN KUMPULAN.. heheheh.. suka aku dengar...


Wednesday, April 6, 2011

Kejohanan Kanu Antara Kampus UiTM 2011

wahh... inilah kali pertama Pegawai Sukan UiTM iaitu Mr Fauzi (abg Poji) menganjurkan Kejohanan Kayak ni... Mr Hafiz (Pen Pegawai Sukan) banyak membantu... aku suka jugak tgk kerjasama mereka berdua... apapun aku respect kerja diaorg yang tidak sombong beb...! ini kejohanan kali pertama yang dianjurkan dan student aku semua dapat masuk ke Final selepas melalui saringan pertama.. 

hehehe.. alhamdulilah.. tapi bila final race semua dapat keempat... adehh... tak larat nak speed lah tu... insyaAllah... inilah adalah langkah permulaan utk aku training @ basuh betul2... dan nak cari pelapis baru pulak... 

actually banyak dalam kepala aku ni perancangan kayak dan perahu panjang tapi.... aku jer tak sempat nak bawak budak3 tu training.... yalah... mana sempat beb... hari minggu keluar bawak team... pastu bila nak training budget pulak kena potong sampai tak bleh buat event langsung...

 kayakkers...

 UiTM Kedah

amik picture awal2 sbb.. time tu jer peserta lain belum sampai... ahaaks...
 chunk dan hamdi... 
 ameer

 kayak NOVICE


meow @ farah...



gadis litar...

gemuk vs kurus... gelap vs cerah... 
hitam vs putih... comot vs cantik...

chunk, hamdi, meow dan ameer..

plus isz..

rajin training...?

lepak-lepak sambil tunggu van dtg amik..

yeyeyeye... dapat kasut baru...

ahad 3 april, awal pagi kami dah datang... sarapan dan warm up...

ameer yang capsaiz

bantuan tiba...

race mengikut kategori dan perlu melalui saringan...

TK2 Sprint Master Man

TK2 Sprint Master Mix..

saringan pertama dah habis... cuma isz sorang je akan ke Semi... yang lain terus ke FINAL..

isz ke semi final dulu...

klik-klik tengahari bersama soleh



race tanpa mengenal erti gelap, merlit dan seangkatan dengannya.. hehehehe..

ais kacang yang MARVELOUS... heheheh

2 minggu gak aku dan bebudak aku berpuasa dengan ais...

akhirnya kami tak menang jugak walaupun 1 pingat.. huhu.. tapi takper... langkah permulaa bagi kami ada... so lepas ni insyaAllah... aku akan cuba bg latihan dalam penyesuaian kayak-kayak yang advanced lagi... huhuhu...

salam mental koyak....