Sunday, February 27, 2011

TD - PM

hahahha... ni aktiviti 2 minggu lepas... aku bawak ahli KeReK's pergi berkayak di Tanjung Dawai ke Pantai Merdeka.... biarlah picture bercerita...

amik picture dulu sebelum turun..

alip...

ayippp...

rafting...

makan maggie... melepaskan tension dengan makan maggie...

naper ada tension...? sebab selepas rafting, aku teruskan berkayak ke Pantai Merdeka.. tiba... errrkkk arrgghhh... pasir...!!!! ruapanya area pantai merdeka air laut belum pasang... tension aku... jangan kan... budak aku pun sama.... tension... last-last..! turun dan tolak kayak... tolak kayak sejauh 500 meter... uuuhhh... jauhnya... aku turun gak tapi tengok selut.. arrggggghhh....lagilah aku tension... dah lah kaki aku kureng ok.. walaupun dah boleh berlari tapi still aku menjaga kerana aku still lagi tak boleh pakai kasut.. aduhh... cepat-cepat aku masuk dalam kayak, cuci kaki.. pastu aku suruh isz tarik kayak aku.. sebab dia naik double ngan budak baru... aku suruh budak baru tolak kayak sendiri.. hahahahah.... bagus tak aku...

ais kacang gunung jerai.... hahaaha

ABC - RM4.50
 
 aku pun sama... tapi boleh habis...
nanti aku nak g berkayak ke Pulau Sayak pulak.. boleh makan mee udang Pulau Sayak... heheehe..

Thursday, February 24, 2011

Mari Belajar Tentang Kayak



hai geng... Kali ini kita belajar serba sedikit berkenaan anatomi asas sesebuah kayak. Sebenarnya tidak susah untuk mengendalikan sesebuah kayak ini kalau kene dengan caranya. Kalau seseorang itu rajin belajar InsyaAllah dapat mengendalikan dengan baik dalam masa yang singkat sahaja.


aku bukan nak ajar korang berkayak... tapi aku nak bagitau serba sikit tentang kayak iaitu ANATOMI KAYAK... bagi yang tidak tahu dan baru skit-skit nak belajar ni... macam aku... hehehehe... jom kita buat refresment course... hehehehe....   

Anatomy Kayak


Sebagaimana fizikal manusia, kayak mempunyai bahagian-bahagian yang penting dalam menentukan prestasinya.Secara amnya, semua kayak mempunyai bahagian-bahagian berikut namun berbeza dari segi saiz, bahan binaan dan bentuknya. Kat  bawah ini akan menerangkan fungsi setiap bahagian yang terdapat pada sesebuah kayak.

nota kaki...



Bow dan Stern (Haluan dan Buritan)
Bahagian muncung hadapan dan belakang kayak berbentuk tajam dan bulat. Bow dalah muncung bahagian hadapan manakala Stern adalah muncung bahagian belakang. Kedudukan kedua-dua bahagian ini kadangkala amat mengelirukan. Oleh itu, bahagian ini bnoleh ditentukan dengan meninjau bentuk coaming dan arah tempat duduk sesebuah kayak. Bahagian ini amat mudah rosak jika tidak dikendalikan dengan baik. Fungsi utamanya ialah untuk memotong air dan memecah ombak selain menjadi panduan arah tujuan kayak.


Hull 
Dinding lantai, geladak bahagian bawah kayak.Ia mempunyai bentuk yang berbeza-beza bergantung kepada jenis dan kegunaan sesebuah kayak itu.

nota kaki...

Deck (Geladak Atas)
Dinding bahagian atas kayak di mana terletaknya cockpit.Ia berfungsi menutup bahagian atas kayak dan melindungi bahagian kaki pendayung serta memudahkan kemahiran gulingan. Dek hadapan di panggil foredeck manakala dek belakang dipanggil aftdeck. Sejenis tali atau tempat pemegang yang terdapat di bahagian hujung bow dan stem. Kegunaannya ialah untuk memudahkan anda mengangkat sesebuah kayak, berpaut apabila terbalik dan mengikatnya ke tebing. 
Toggles 
Sejenis tali atau tempat pemegang yang terdapat di bahagian hujung bow dan stern. Kegunaannya ialah memudahkan anda mengangkat sesebuah kayak, berpaut apabila terbalik dan mengikatnya ke tebing. Toggle terbahagi dua iaitu toggles yang tenditi daripada tali yang dilkat pada sejenis pepegang yang diperbuat daripada kayu atau plastik. la lebih selamat dan selesa digunakan. Eng loops pula terdiri dari seutas gelungan tali yang tertetak dihujung bow dan stem, la murah dan mudah disediakan tertapi berbahaya kerana di kawasan arus deras, end loop kayak yang terperangkap dalam pusaran air boleh mencederakan tangan anda.
Cockpit 
Ruangan yang terletak ditengah-tengah kayak dan di antara foredeck dan aftdeck. Ia meruapakan kawasan di mana pendayung duduk di dalamnya. Bahagian hadapan dan belakang kayak boleh ditentukan dengan melihat kepada bahagian cockpit. Bahagian hadapannya berbentuk lebih kecil berbanding bahagian belakang. Tempat duduk kayak yang terdapat dalam cockpit pula selalunya hampir dengan bahagian belakang cockpit.
  
Seat (Tempat Duduk)
Tempat duduk pendayung yang terletak di dalam cockpit. Ia terbahagi kepada beberapa jenis iaitu tempat duduk standart (mempunyai saiz yang tetap), tempat duduk sederhana (untuk kegunaan rekreasi), tempat duduk ketat (untuk kegunaan aktiviti rodeo dan arus deras) dan tempat duduk boleh laras. Tempat duduk yang tlnggi akan memberikan kesan terhadap daya dayungan dan menambahkan kelajuan kayak tetapi rendan tahap imbangannya. Tempat duduk yang rendan pula stabil imbangannya namun menghasilkan daya dayungan yang rendah.
Coaming 
Bahagian tepi yang kecik dan nipis mengelilingi cockpit. Berfungsi untuk menghalang air dari memasuki cockpit dan tempat untuk mengikat spray cover.

Knee Brace 
Terdapat di bahagian bawah coaming di bahagian foredeck. Fungsi utamanya ialah untuk menyokong lutut pepedayung dan memberikan cengkaman kaki pedayung lebih kuat terhadap kayaknya. Ia hanya terdapat pada kayak arus deras dan slalom sahaja.
 
Towline / Deckline 
Tali yang diikat dari hujung bow kesisi kiri dan kanan coaming hingga ke bahagian stern. Ia berfungsi sebagai tali untuk menyelamat, menunda, mengikat alatan dan mengikat kayak. Tidak semua kayak memiliki towline.

Keel 
Terletak di bahagian bawah geladak bawah kayak Fungsi utamanya ialah untuk membelah arus dan bertindak sebagai kemudi. Ia membolehkan sesebuah kayak itu bergerak lurus dengan cepat. Tidak semua kayak mempunyai keel. Selain keel, terdapat juga beberapa alatan yang mempunyai fungsi sama dengan keel iaitu skeg, sejenis kemudi yang boleh dipasang dan dilucutkan. Rudder pula merupakan sejenis keel yang boleh laras atau dikawal pergerakan kemudinya. Selalunya rudder terdapat pada kayak laut dan kayak pertandingan pecut.
Buoyancy (Bahan Apungan) 
Bahan apungan yang terdapat di dalam kayak. Ia terletak di bawah deck di bahagian bow dan stern. Fungsi utamanya ialah untuk mengapungkan kayak apabila terbalik dan di masuki air. Selain itu, ia juga mengukuhkan dan menyokong bahagian geladak atas dan bawah. Secara amnya, terdapat tiga jenis buoyancy iaitu Beg Udara, Foam dan Polisterin.

Footrest 
Terletak di bahagian foredeck dan merupakan tempat meletak kaki pedayung. Ia berfungsi memberikan daya cengkaman dan sokongan tenaga yang lebih yang di hasilkan melalui kombinasi pergerakan tangan , bahu, lowerback dan kaki terhadap footrest. Selain itu ia berfungsi sebagai alat keselamatan yang mefindungi pedayung dan terhentak atau meogelunsur ke hadapan akibat hentakan atau pelanggaran. Secara umum terdapat tiga jenis footrest iaiut:-

i. Verbentuk bar yang dipasang pada bahagian sisi port dan starboard kayak;

i. Bentuk pasangan pedal yang terletak juga di sisi port dan starboard kayak;
 
iii. Bentuk bulk head yang memenuhi bongkah rata dan memenuhi bahagian bow sesebuah kayak.


Hatches 
Lubang berpenutup yang terdapat di tengah bahagian foredeck dan aftdeck. Fungsinya ialah untuk menyimpan peralatan diri dan perkhemahan. Saiz hatches ini bergantung kepada saiz dan bentuk kayak itu sendiri. Ia hanya terdapat pada kayak laut.


oklah... nanti aku sambung pada next entry tentang paddle... aku terus jer citer pasal anatomy kayak kan... tapi aku tak citer pun pasal jenis kayak.. hmm.... nanti2 lah k...
adidas...